Shane Carey och Fecybelle. Foto: Fredrik Jonsving

Halvsvenskt i topp i Lilleströms största torsdagsklass

Tio ekipage tog sig till omhoppning. Fem av dem blågula. Svenskarna visar klass i norska Lilleström. Men segern, den gick till Irländaren Shane Carey, som i och för sig bor i Sverige, med Maria Gretzers Fecybelle.

Det är många svenskar på plats i Norska Lilleström under helgen. Startfältet i torsdagens sista klass, med hinderhöjd 145, var inget undantag.

Peder Fredricson och Zacramento bjöd på en stabil dubbelnolla och slutade tvåa med tiden 43,16 i omhoppningen. Ekipaget som haft en uppstartsperiod, lovar mycket gott för framtiden och är helt klart en kraft att räkna med. Shane Carey var dock klart snabbast i omhoppningen med sin tid 41,35 sekunder.

Tredjeplatsen gick också under svensk flagg genom Sofia Kroon och Lucky Silvana Z.

Resterande del av resultatlistan ser ut som följer för svensk del. Erica Swartz slutade femma, Fredrik Spetz sjua och Magnus Jacobson nia.

För resterande svenskar Jens Fredricson, Douglas Lindelöw och Isabell Bengtsson blev det ingen utdelning.

Resultat

Peder knep ännu en placering under torsdagen. Då slutade han fyra med hästen Catch Me Not S i 140. Vann gjorde då norska Lisa Ulven med  Mid Summer Nights Dream.

Resultat

Ponnyer

Även på ponnysidan går det bra för svensk del.

Under torsdagsmorgonen vann Thea Gånehed och c-ponnyn Woodfield Night Light 1.10-hoppningen. Även Thilda Andersson Laine knep en placering med Cristalls Goblin.

Resultat

Thea Gånehed var framme även i 1.15-klassen på torsdagen. Hon plockade då en fjärdeplacering med ponnyn Dawn Godess. Men bästa svensk var Ebba Danielsson med Happy Girl som slutade trea.

Resultat

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.