Foto: Fredrik Jonsving
Ride TV

Se Peder berätta om VM-hästarna

Här är laget som representerar Sverige i VM i Tryon. ”Jag tror att vi har god chans”, säger Peder Fredricson. Se honom i tv-klipp om sina VM-aktuella hästar.

Peder är uttagen med H&M All In, H&M Christian K och Hansson WL.  Själv hoppas han att det blir All In , guldmedaljör i EM, som blir den som åker.

– Mitt förstahandsval är All In om jag hinner få honom i form, säger Peder.

– Jag väntar ni i det längsta med att ta ut häst. Allan har har gjort två mästerskap väldigt bra innan och han har vilat väldigt länge nu.

 

Allans matchning pågår för fullt och ekipaget kommer bland annat att tävla kommande helg. För Peders del må det finnas tre hästar att välja på, men det spelar ingen roll när man väl är i Tryon menar han.

– Det pratas väldigt mycket om att man har tre hästar. Men när man väl är där sen så har man bara en häst och det ska göras resultat. Det är inte att ta sig till VM som gäller utan att göra resultat väl där.

– Det är tionde september som är final call så till dess kan Peder tävla på och se, säger Henrik Ankarcrona, förbundskapten, på frågan om vilka hästar som är aktuella för Peder.

I laget ingår utöver Peder Fredricson Malin Baryard Johnsson med H&M Indiana, Henrik von Eckermann med Toveks Mary Lou och Fredrik Jönsson med Cold Play.

– Det känns som en ganska självklar kugge i mitt lag, säger förbundskaptenen om Henrik von Eckermann och Toveks Mary Lou.

Han nämner Irma Karlsson Stephanie Holmén och Rolf-Göran Bengtsson som tänkbara reserver. Douglas Lindelöw ingår inte i varken trupp eller som reserv.

– Hästägaren ställer inte hästen till förfogande, säger Henrik Ankarcrona.

Malin Baryard-Johnsson har tävlat i USA tidigare och ser fram emot att uppdatera sina dubbla nollor från den gången. .

– Min häst har gått väldigt, väldigt bra. Jag ser fram emot att åka till Tryon, säger Malin.

 

För egen del var Peder Fredricson inte förvånad över uttagningen. Han har länge tippats som en av grundbultarna i VM-truppen.

– Jag blev inte förvånad men det är klart att det är roligt, säger han.

Vad tycker du om laget?

– Jag tycker det är ett jättebra lag och jag förstår samtidigt de som kom precis utanför. Jag vet hur hårt det är. Jag har själv varit där, säger han.

Vad tror du om era chanser?

– Om alla ryttare och hästar är i form så tror jag att vi åker med ett väldigt bra lag.

Vilken nation är ert största motstånd?

– Det är alldeles för tidigt att säga.

Se filmen där Peder Fredricson jämför sina VM-hästar 

Gilla Ridenews på Facebook!

Ladda ner Ridenews app – för Android

App för Iphone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.