Foto: KimC.nu by Ateni AB

Här sänder SVT från Falsterbo

En glad nyhet för alla som inte fick en av de få och åtråvärda biljetterna till årets Falsterbo Horse Show – Derbyt och den stora Grand Prixen i Falsterbo kommer att sändas av SVT.

Falsterbo skulle ha firat 100 årsjubileum förra året, men fick ställas in. I år genomförs tävlingarna och jubileet, men trots lättade restriktioner i Sverige har arrangörerna fått vända ut och in på sig för att få in publiken. Länsstyrelsen gick inte med på de uppmätta avstånden på läktarna.

– Vi ligger 25 centimeter för nära mellan knä och rygg, berättade Jana Wannius, show director för Falsterbo Horse Show för tidningen Sydsvenskan.

Men nu är tävlingarna igång och för alla som inte fick en biljett blir det möjligt att se en Falsterbo Derby och Falsterbo Grand Prix lördag och söndag 17-18 juli genom SVT:s sändningar.

Klasserna är i år något förändrade, det blir ingen Nations Cup och den internationella dressyren har utgått. Men många toppryttare finns på plats, bland andra Peder Fredricson och Malin Baryard Johnsson.

– Det känns underbart att det går åt rätt håll, även om allt inte är helt som vanligt ännu. Vi kommer nog inte få se de allra bästa hästarna eftersom de ska in i karantän inför OS. Men vi kommer ändå få se flera stora namn i Derby och Grand Prix, och sannolikt en del spännande profiler som normalt inte brukar tävla i Falsterbo, säger SVT:s expertkommentator Lotta Björe.

SVT:s sändningar:

Lördag 17 juli

SVT1 15.15-17.15 Ridsport: Falsterbo Derby

Söndag 18 juli

SVT1 15.00-18.00 Ridsport: Falsterbo Grand Prix

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.