Ulrika Bidegård, landslagsledare för children och ponny är  en av de tre i ungdomsteamet som nu alla lämnar sina poster. Foto Fredrik Jonsving

Hela ungdomsteamet i hoppning slutar

Vid årsskiftet kommer alla landslagsledarna för ungdomarna att avsluta sina uppdrag. Både Svante Johansson, Ulrika Bidegård och Helena Holm lämnar sina uppdrag. Samtliga uppger att de vill få mer tid för sin egen verksamhet och i vissa fall också sina egna tävlande barn.

Svante Johansson har haft ansvaret att leda hoppningens juniorer och young rider i tre år. Han ser tillbaka på en rolig och givande tid.
– Det har varit en jättekul period, trevlig på alla vis. Vi har haft en otroligt bra sammanhållning i teamet, säger Svante Johansson, som lett juniorer och young riders i tre år, till SvRF:s hemsida.
– Det är tråkigt att ta det här beslutet, men det tar för mycket tid från den egna verksamheten och mina hästar. Jag har också en dotter som vill ut och tävla mycket mer och hon har tyvärr kommit i sista hand. Därför var det nödvändigt att ta det här beslutet.

Ulrika Bidegård har varit ledare för children- och ponnyryttare.
– Jag har haft två fantastiska år. Det har verkligen varit ett jättebra gäng att jobba ihop med och det känns jättetråkigt att sluta. Men jag tror att vi är lite i samma situation alla tre, att det är svårt att kombinera med den egna verksamheten. Man är ute varannan vecka och det är väldigt intensivt. Jag har en stor gård, hästar och träningar att sköta, och en dotter som tävlar mycket. Jag hade gärna velat göra båda delarna, men det blir för svårt, säger Ulrika.

Ledarteamets resursperson Helena Holm lämnar även hon sitt uppdrag.
– Det har varit ett jättesvårt beslut att ta, för det är ett fantastiskt roligt jobb, säger Helena, som slutar efter tre år i landslagsledningen.
– Jag har min egen verksamhet med gård och hästar och jag får helt enkelt inte tiden att räcka till. Både den egna verksamheten och landslagsverksamheten är som mest hektisk under vår och sommar. När tiden inte räcker till måste man välja, säger hon.

Vi får nu hoppas att man snabbt lyckas hitta ett lika bra team som kan leda ungdomarna framåt från nästa år.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.