Henrik von Eckermann. Foto Catharina Hansson

Henrik om sin nya häst: ”Hon har lustig teknik”

Sverige skickar ett gäng rutinerade ryttare till nationshoppningen i kanadensiska Spruce Meadows, men Henrik von Eckermann väljer att åka med en ganska ny häst som gjorde sin första 5* så sent som i juni.

Förbundskapten Henrik Ankarcrona toppar laget i nationshoppningen i kanadensiska Spruce Meadows nästa vecka. Henrik von Eckerman åker dit tillsammans med Peder Fredricson, Jens Fredricson och Rolf-Göran Bengtsson.

Henrik har dock med sig en mindre rutinerad häst, 11-åriga Nababette Z (Nabab de Reve x Gaspar) som han haft sedan i maj och som han redan i juli blev tvåa med i Falsterbo Grand Prix – då hade stoet gjort sin första 5* tävling så sent som i juni.

Till SVT säger Henrik:
– Hon är en bra häst och har hittills gjort väldigt bra ifrån sig hittills. Hon passar extra bra på stora gräsbanor, vilket den i Calgary är. Det är mer en traditionell bana, vilket jag också gillar, säger han.
– Hon har en väldigt bra karaktär. Hon vill över på andra sidan hindret. Det kan se ut som att hon har en lustig teknik, men hon vill över hindret och det är det viktiga.
– Man kanske inte får en fantastisk känsla när man hoppar med henne hemma. Men när hon kliver in på banan höjer hon sig.

Läs hela intervjun hos SVT Sport och se klippet med Henriks guldritt i VM i Herning > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.