Henrik von Eckermann - Glamour Girl

Henrik von Eckermann nära seger i Abu Dhabi

Snabbast igen! Henrik von Eckermann och Glamour Girl visade återigen upp en blixtrande omhoppning i Abu Dhabi – men en bom föll och det blev därmed en fjärdeplats i den femstjärniga Grand Prix-hoppningen på 160-höjd.

Nio ekipage gick till omhoppning i den femstjärniga Grand Prix-hoppningen på 160-höjd. Som snabbaste ekipaget i grundomgången startade Henrik von Eckermann och Glamour Girl sist i omhoppningen.

Det såg återigen ut att bli en felfri ritt och i mål var ekipaget hela två sekunder snabbare än närmsta konkurrent. Men vid en närmare titt visade det sig att en bom fallit på vägen. Repriser i TV-kamerorna visar hur bommen ligger och rullar i hållarna innan den till slut faller till marken.

Henriks snabba tid räckte ändå till en fjärdeplats i klassen och dryga 150.000 kronor i prispengar. Segern och förstapriset på 390’000 kronor gick till irländske Shane Breen på Z7 Ipswich.

Grand Prix, 160-hoppning med omhoppning: 1) Shane Breen, Irland, Z7 Ipswich 0+0 fel 36,68 sek 2) Abdullah Alsharbatly, Saudiarabien, Hunter C 0+0 37,12 3) Khaled Abdulrahman Almobty, Saudiarabien, Grunnerger Kwiebus 0+0 38,24 4) Henrik von Eckermann, Sverige, Glamour Girl 0+4 34,45

Fullständiga resultat

Tidigare har Evelina Tovek varit placerad i två klasser, femma i 1.50 med Winnetou de la Hamente Z efter två felfria rundor och nia i 1.45 tidshoppning med Moeboetoe vd Roshoeve.

Arrangörens hemsida
Start- och resultatlistor

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.