Madrid Club de Campo under EM 2011 när  Henrik von Eckermann och Coupe de Coeur  var med och tog laget till en femte plats Foto: Julia Rau

Henrik von Eckermanns EM-hingst till Lövsta Stuteri

Det är von Eckermanns vita springare från EM i Madrid 2011 som kommer att stationeras i Sverige. Lövsta Stuteri tar hand om juvelen Coupe de Coeur.

Coupe de Coeur

Henrik von Eckermann är en av flera ryttare i Ludger Beerbaums stall som ridit skimmelhingsten Coupe de Couer (Holst f – 97 e Calido I-Lincoln, uppf Johann Jürgens, äg Madeleine Winte Schulze), förädlingsgrad 37,7 procent och inavelskoefficient 0,28. Under hingsten första år i sporten var han Ludgers häst fullt ut och sedan fick Von Eckermann och Philipp Weishaupt den äran. Coupe de Coeur tjänade under sin aktiva karriär in mer än 5 miljoner kronor. De bästa resultaten är segern i Falsterbos Nations Cup individuellt 2012 och resultatet under EM i Madrid där Coupe de Coeur och Henrik von Eckermann segrade i den individuella tredje finalen tillsammans med Jeroen Dubbeldam och Simon. Henrik von Eckermann och coupe de Coeur kom sedan femma totalt på EM där Rolf-Göran Bengtsson och Ninja La Silla tog guld.

Lite avelsarbete

I kraft av en lång och intensiv tävlingskarriär har Coupe de Coeur inte särskilt många avkommor. I tyska förbundets databas finns strax under 160 tävlande avkommor som i Tyskland tävlat ihop runt 5 miljoner kronor de också och bäst av dem är Comanche som rids av Markus Beerbaum.  I Tyskland finns tio godkända söner, Horsetelex redovisar en handfull till.

Madrid Club de Campo under EM 2011 när Henrik von Eckermann och Coupe de Coeur var med och tog laget till en femte plats Foto: Julia Rau

Stamtavla 

Lövstas sida om Coupe de Coeur

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.