H&M All In och Peder Fredricson, arkivbild från 2016 Foto: Kim C Lundin

H&M All In och Peder placerade

På det stora världscupmeetinget i Madrid satsade Peder Fredricson på ett snäpp högre klass med H&M All In, OS- och EM-medaljör.

H&M All In placerad i 1,50-klass

IFEMA Madrid Horse Week är ett stort meeting med tre svenskar till start i världscupen i hoppning. Förutom Peder Fredricson är Irma Karlsson och Henrik von Eckermann på plats för att jaga världscuppoäng under söndagens hoppning.

Av de 40 startande i grundomgången var tio felfria och vidare till omhoppning, winning round. Peder Fredricson och H&M All In, Allan med hela svenska folket, var felfria och hade grundomgångens näst bästa tid. Med till omhoppning var också Mark McAuley på SWB-registrerade Miebello uppfödd av Eva Lundin.

I kraft av grundens näst bästa tid startade Peder Fredricson näst sist, av de första fyra ekipagen i omhoppningen var bara en felfri Marc Houtzager på Sterrehof’s Baccarat. Marcus Ehning och Funky Fred visade att både tid och bana kunde klaras bättre, felfria och med 37,18 tre sekunder snabbare än Houtzager. Emanuele Gaudiano och Chalou var felfria men kunde inte matcha tiden, 37, 83 sek. Inte heller Ludger Beerbaum och Chiara även om det såg snabbt och kvickt ut.

Peder och Allan började bra, snabbt men utan att ta några rövarsvängar. Något missförstånd uppstod inför det näst sista hindret, en stor oxer och Allan kom fel och fick bakbommen med sig. Tiden var trots det snabb med 37,85 sekunder och  de slutade på en sjunde plats, näst snabbast av 4-felarna där Julien Epaillard hade bäst tid i hela omhoppningen med 37.05 sekunder.

Resultat
Banskiss

Hästskötaren berättar om paniken när All In skadades

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.