Malin Baryard Johnsson - H&M Indiana. Foto LGCT/Stefano Grasso

H&M Indiana skadad – Malin missar superfinalen

Malin Baryard Johnssons stjärna H&M Indiana har skadat sig och måste strykas från helgens Superfinal i Global Champions Tour i Prag.

Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana har haft en kanonsäsong i Global Champions Tour Grand Prixturnering, med seger i St Tropez och bland annat en tredjeplats i New York, en fjärdeplats i Riyadh. Hon blev fyra i serien totalt och var i och med sin seger i St Tropez klar för Superfinalen i Prag där bara vinnarna (och en och annan tvåa – när vinnaren redan kvalats genom en annan seger) deltar.

Nu blir det ingen final för Indiana, då hon har skadat sig i hagen. Det är bara en liten skada, som inte ska leda till några varaktiga problem, men nu behöver hon vila ett tag.

– Jag är självklart väldigt ledsen. Vi har haft ett fantastiskt år och jag såg verkligen fram emot att starta i Super Grand Prix:en i Prag. Förhoppningsvis kan vi komma dit nästa år istället, säger Malin Baryard Johnsson till SvRF:s hemsida.
Nästa vecka får vi dock se Malin, utan Indiana men med Harley Davidson och Diamantino, i Friends Arena under Sweden International Horse Show.

Fem svenska ryttare rider nu i Prag: Henrik von Eckermann, Peder Fredricson, Evelina Tovek, Angelica Augustsson Zanotelli och Linda Heed.

Henrik är kvalad till Super Grand Prix, de övriga rider lagtävlingen Super Cup.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.