Niklas Jonsson och High Scamp.  Foto Fredrik Jonsving

Hoppkommittén har fått ny ordförande

Niklas Jonsson, som varit ledamot i kommittén de senaste sex åren, tar över som ny ordförande i hoppkommittén efter Jonas Holmberg som nyligen sparkades under stort rabalder.

Nyligen sparkades hoppkommitténs ordförande Jonas Holmberg. I ett brev till Sveriges banbyggare skrev han ””Man anser att jag haft en för hård stil i mitt ledarskap”. Vice ordförande Jacob Hellström avgick omedelbart i protest mot beslutet, liksom ledamoten Ragnar Bengtsson.

Svenska Ridsportförbundets Tävlingssektion har nu tillsatt Niklas Jonsson som ordförande i hoppkommittén. Han tillträder omedelbart och kommer inledningsvis att forma och tillsätta ledamöter i kommittén.

Ur SvRF:s pressmeddelande:
Just nu är svensk hoppsport inne i kanske den mest framgångsrika eran vi någonsin varit i. Utmaningen framåt ligger i att hitta nycklar så att vi bibehåller och utvecklar vår position.

– Just nu är svensk hoppsport inne i kanske den mest framgångsrika eran vi någonsin varit i. Utmaningen framåt ligger i att hitta nycklar så att vi bibehåller och utvecklar vår position. Därutöver behöver vi skapa en större bredd så att vi säkrar vår återväxt för kommande år, säger Niklas Jonsson

– Hur sporten ser ut om tio år kan vi bara gissa. Men min personliga förhoppning är att det utvecklas mer mot en ryttarsport än idag, när det mer och mer utvecklas till en hästsport, fortsätter Niklas Jonsson.

Han ser fram emot samarbetet inom kommittén.
– Det är inte min roll som ordförande att ensam driva agendan framåt utan det ska vi göra tillsammans. Vi ska vara en samlande kraft i hoppsporten för att jobba för en gemensam utveckling.

Vi ska självklart söka efter kunskap och inspiration utanför våra gränser, men samtidigt utgå från våra förutsättningar för att hitta vår specifika väg till framgång.

– Vi ska självklart söka efter kunskap och inspiration utanför våra gränser, men samtidigt utgå från våra förutsättningar för att hitta vår specifika väg till framgång. Och varför skulle inte ”lilla Sverige” kunna bli ett föregångsland som andra vill ta efter?

– Med Niklas Jonsson som ordförande i kommittén får vi en kontinuitet i det arbete som påbörjats, och i det fortsatta arbetet är jag övertygad om att svensk hoppsport kommer få den utveckling uppåt och framåt vi alla vill se, säger Meta Persdotter, ordförande i Svenska Ridsportförbundets Tävlingssektion.

 

Fakta Niklas Jonsson

Är 45 år, bor med familjen i Örebro och driver där ett utbildningsstall för hästar och ryttare. Har varit med i hopplandslaget i många år, bland annat ridit världscupens Europafinal i Göteborg 2014 och var med i laget i nationshoppningsfinalen i Barcelona samma år, rider för Strömsholms Ridsportförening.
Varit ledamot i hoppkommittén i sex år, ledamot av Hästvälfärdsrådet, jurymedlem för Ryttargalan. Jobbar aktivt i frågor om tränare till hoppsportens vision 2030.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.