EM lag landslag rolf angelica henrik peder douglas evelina

Hoppryttarna klara för EM – se uttagningen

Det blev inte många dagars andhämtning efter succén i Tokyo för hoppningens förbundskapten, Henrik Ankarcrona. Idag anmäldes laget till EM i hoppning om några veckor.

– Jag kanske inte haft superfokus på EM just senaste veckan, men det har funnits där i bakhuvudet hela tiden, och planeringen har ju pågått en tid, säger Henrik Ankarcrona.

EM i hoppning rids på Ludger Beerbaums anläggning Riesenbeck i Tyskland den 1–5 september.

Från början skulle mästerskapet ha gått i Ungern, men när OS flyttades fram ett år gjorde FEI, det internationella ridsportförbundet, bedömningen att det inte skulle vara möjligt att genomföra Europamästerskap samma år och ställde in. Efter begäran från ryttare och flera förbund ändrade sig FEI och nu blir det EM inte bara i hoppning, utan också i dressyr och fälttävlan.

Men datumet innebär att OS-guldlaget från Tokyo inte kan stå på startlinjen. Det blir en alldeles för kort viloperiod för hästarna. Det betyder inte att Sverige skulle vara chanslöst när det gäller EM-medaljerna.

– Jag har tillräckligt många ryttare att välja mellan för att vi ska kunna skicka ett slagkraftigt lag även till Tyskland och EM, säger Henrik Ankarcrona.

Uttagna till EM i hoppning är Peder Fredricson, Douglas Lindelöw, Rolf-Göran Bengtsson, Angelica Augustsson Zanotelli och Evelina Tovek.

– Det är fem starka ryttare och fem mycket kapabla hästar. Det är första gången på den här nivån för alla hästarna och jag är övertygad om att de växer med uppgiften.

– Det ska bli fantastiskt roligt med ännu ett mästerskap, och förhoppningsvis ett lika spännande, tycker förbundskaptenen.

Rolf-Göran Bengtsson kommer att rida Ermindo W som dock var med på den långa resan till Tokyo. Han uppges ha klarat resan bra och är fräsch.

 

Svenska hopptruppen till EM

Angelica Augustsson Zanotelli, Peer, Belgien – Kalinka van de Nachtegaele
Rolf-Göran Bengtsson, Itzehoe, Tyskland – Ermindo W
Peder Fredricson, Vitaby – Catch Me Not S
Douglas Lindelöw, Hörby – Casquo Blue
Evelina Tovek, Kettel, Nederländerna– Winnetou de la Hamente Z (reserv)

Arrangörens hemsida med mer information

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.