Irma Ingemar

Irma Karlsson och Ingemar Hammarström tog fina andraplatser i Italien

Irma Karlsson var igår tvåa i 1.50 i italienska Gorla Minore, där många svenskar tävlar i helgen. Idag knep även Ingemar Hammarström en andraplats, i 1.45.

Det pågår tvåstjärniga hopptävlingar i Gorla Minore, Italien, under helgen. På fredagen slog Irma Karlsson och Chacconu till med två felfria rundor och tog en andraplacering i  1.50-hoppningen. Totalt startade hela 77 ekipage i klassen där segern gick till Schweiz och Bryan Balsiger.

Efter en övertygande och felfri grundomgång i lördagens 1.45 var Ingemar Hammarström och Nicoline D`Or  ett  av 14 felfria ekipage som gjorde upp i omhoppningen.

– Det var en bra klass tyckte jag, gott om svårigheter. Jag hade en jättebra känsla hela vägen, säger Ingemar.

Det var en tajt omhoppning där det den svenska duon till slut var fyra tiondelar bakom segrande Harm Lahde från Tyskland med Oak Grove’s Commander Bond.

– Jag är väldigt nöjd med omhoppningen. Jag red de svängar och distanser som jag hade tänkt men chansade ändå inte och gav henne en runda där hon fick bra självförtroende.

Han har haft Nicoline D`Or sedan julen 2021 och detta var ekipagets första 1,45-hoppning.

– Hon gör fina framsteg och jag försöker ge henne så bra rundor som möjligt så att hon kommer upp fint på den här nivån, säger Ingemar Hammarström.

Efter tre veckors tävlande ute i Europa väntar nu lugna veckor på hemmaplan.

– Vi planerar att åka ut lite mer framöver, det har varit väldigt roligt. Men man får också ta hänsyn till situationen i Europa med allt som händer och se hur allt blir.

I samma klass slutade Fredrik Jönsson och Conrad på tre fel och Selma Hammarström och Chandler 9 på 10 fel.

Alla resultat > > > 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.