Richard Howley - Arlo de Blondel. Foto Fredrik Jonsving

Irländsk Grand Prixkvalseger vid Jönköping Horse Show

Det blev en irländsk seger i kvalet till söndagens Grand Prix på Jönköping Horse Show. Men vår svenska superstjärna var med och fajtades in i det sista i klassen som delats upp i fem heat där varje heatvinnare och de fem snabbaste ekipagen gick vidare till en Winning round.

I kvalet till söndagens Grand Prix på Jönköping Horse Show blev det en hård fajt in i det sista. Klassen bar uppdelad i fem heat där varje heatvinnare och de fem snabbaste ekipagen gick vidare till en Winning round – man kunde dessutom spela på klassen via ATG vilket gjorde att stämningen på arenan var uppvriden till max.

41 ekipage kom till start i fem heat.

Bruce Goodin och hans Bäckatorps Danny V som han tävlat i VM för sitt hemland Nya Zeeland, gjorde en snabb runda i första heatet och satte press på alla andra.
Han hade drygt tre sekunder till godo på tvåan i heatet, Angelie von Essen och Cochella.

Bruce Goodin – Bäckatorps Danny V Foto Fredrik Jonsving

I det andra heatet vann holländaren Michael Greeve med Turbo före irländaren Richard Howley med Arlo de Blondel.

I det tredje heatet vann Rolf-Göran Bengtsson och Ermindo W med en sekund till godo på Stephanie Holmén och Cute S. Trea i heatet var Malin Baryard-Johnsson med H&M Indiana, som tog det ovanligt lugnt denna dag och med nöd klarade maxtiden.

Michael Greeve – Turbo Foto Fredrik Jonsving

I det fjärde heatet vann Norges Victoria Gulliksen med Ballenteskin Watch This och i femte heatet vann Michael Greeve igen, nu med Guan Gjb, trots ett tidsfel.

Victoria Gulliksen – Ballenteskin Watch This Foto Fredrik Jonsving

Nu var det upplagt för en otroligt spännande Winning Round, där ekipagen satsade hårt och fick med sig en hel del bommar. Det slutade med att endast två var felfria – Bruce Goodin och Richard Howley.
Med en otroligt snabb ritt, nästan tre sekunder snabbare, tog Richard Howley hem totalsegern på 35.67 sekunder före Bruce Goodin på 38.34 sekunder.

Richard Howley – Arlo de Blondel Foto Fredrik Jonsving

Topp 4 (varav 3 placerade)
1. Richard Howley med Arlo de Blondel 0/0 35.67
2. Bruce Goodin med Bäckatorps Danny V 0/0 38.34
3. Michael Greeve 0/4 35.95
4. Rolf-Göran Bengtsson Ermindo W 0/4 38.54

Resultatlista > > >

Richard Howley – Arlo de Blondel Foto Fredrik Jonsving

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.