Cornet 39 med Daniel Deusser och Lauren Hough.

Irma Karlssons gamla topphäst får ny ryttare hos Steve Guerdat

Den ovanligt tecknade skimmeln Cornet har gjort en lång resa genom världseliten. Den började hos Irma Karlsson som debuterade honom i toppen. Nu får han en ny ryttare i Steve Guerdats stall.

Irma Karlsson debuterade den nu 16-årige Cornet 39 (Cornet Obolensky – Caletto I) på toppnivå och tog guld med honom på YR-EM 2014. Sedan sålde hon honom och fick göra en omstart i karriären.
Amerikanska Paris Sellon som köpte Cornet då, var elev hos Lauren Hough, även hon USA, som tävlade honom på internationell nivå en tid. Han köptes sedan av Stephex Stables och reds av Daniel Deusser, Tyskland, i tre år med stora framgångar i femstjärnigt , bland annat världscupen i Oslo, med hästen.

Cornet flyttar nu hem till Steve Guerdat i Schweiz och ska ridas av hans elev Anthony Bourquard, 24 år, som behövde en erfaren häst. Han har just gjort sina första femstjärniga tävlingar och vill etablera sig på den nivån.
– Nu håller vi tummarna för att vi kan få en bra relation, säger Anthony Bourquard till Grand Prix Replay.
Han kommer att debutera med Cornet i Mediterranean Equestrian Tour i Spanien.
I Steves stall får han också återse sin tidigare ägare Paris Sellon, som är flickvän till Steves landsman Martin Fuchs.

– Han har världens största hjärta och gör allt han kan i alla situationer. Att han sedan skulle lyckas på den här nivån var jag inte så säker på, då han kanske inte har all kapacitet i världen. Men han är ett av många exempel på att mentalitet och hjärta kommer längre än kapacitet ibland, har Irma Karlsson sagt om hästen till tidningen Ridsport.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.