Irma Karlsson var rysligt nära. Foto: Fredrik Jonsving
Ride TV

Irma nio hundradelar från segern

Med nio hundradelar tillgodo gjorde han det igen. Billy Twomey – den här gången med hästen Kimba Flamenco – segrade. Det blir hattrick för den ostoppbara irländaren.

Svenskarna radade upp felfritt i omhoppningen genom Peder Fredricson och Malin Baryard–Johnsson till publikens stora jubel. Men den oslagbare irländaren slog till igen och svenskarna fick nöja sig med andra, tredje och fjärdeplats. Med tre segrar som facit i Falsterbo är  den kvicka irländaren ett aktat motstånd både i det kommande derbyt och i Nations cup.

Irma Karlsson var ruskigt nära. Foto: Fredrik Jonsving

 

– Inget var avgjort tills Irma red, säger Billy Twomey själv ödmjukt efter att ha segrat med bara nio hundradelar, framför Irma Karlsson.

– Först och främst är jag väldigt nöjd med min häst. Den andra rundan var lite skakigare än den första från min sida men hästen var jättefin, säger Irma Karlsson som föll precis på målsnöret.

– Jag ville vinna. Åh, det var lite nära, säger Irma, som är 25 år gammal.

Segrande Billy Twomey. Foto: Fredrik Jonsving

Detta var hennes första gång i Falsterbo grand prix, även om hon radat upp meriterna.

Den 41-årige vinnaren har tufft motstånd att vänta resten av meetinget. Bland annat i Peder Fredricson, trea i Falsterbo grand prix med H&M Christian K.
Peder Fredricson slutade trea med H&M Christian K. Foto: Fredrik Jonsving
– Jag tycker det är fantastiskt att rida här. Falsterbo betyder mycket för hästarna, ägarna och hela sporten, säger Peder
Hans trio av bruna valacker (H&M Christian K, H&M All in och Hansson WL)  har fått ett ljusare tillskott i form av Catch Me Not S. En grå valack som varit i träning hos Peder sedan juni.
– Han är en lite udda häst men jag gillar honom verkligen. Jag är tacksam att jag får rida honom, säger Peder.
Catch Me Not S ser är lite mer på tå än vad vi är vana att se Peders hästar.
– Han har ganska mycket nerv och han vill ha det lite på sitt sätt så man får anpassa sig lite efter honom. Samtidigt är han en fantastisk häst. Han är ambitiös och jag gillar honom verkligen, säger Peder om fortsättningen.
Foto: Fredrik Jonsving
Malin Baryard Johnsson slutade på en fjärdeplats med H&M Indiana.
– Hon är inte alltid lätt att ha att göra med men det passar mig, säger Malin.
– Hon gör alla rätt. Det är en fantastisk häst.
Under lördagen rids Falsterbo derby. På söndag väntar Nations cup.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.