Irma Karlsson visade världsklass. Foto: Fredrik Jonsving

Irmas VM-dröm lever

Irma Karlsson vågar inte hoppas på att ta sig hela vägen som femteryttare och reserv i den svenska VM-truppen. För Ridenews berättar hon om känslorna kring ett eventuellt VM.

– Det hade självklart varit jätteroligt, säger Irma.

Själv vågar hon inte riktigt hoppas utan följer den plan som hon lagt sedan innan med Ida van de Bisschop (Kashmir van Schuttershof-Papillon Rouge).

– Vad som helst kan hända i VM. Någon kan falla bort eller vad som. Om man är femteryttare är man egentligen bara där och är aktuell fram till veterinärbesiktningen. Efter det är allt klart, då kan man inte ändra något även om en häst skulle skada sig, säger Irma.

Själv ser hon det som en enorm möjlighet bara att få vara på plats.

– Det är en upplevelse bara det. Det ger väldigt mycket på erfarenhetskontot, säger Irma.

Vad skulle det betyda för dig om du faktiskt fick rida VM?
– Oj, det skulle betyda jättemycket, framförallt i erfarenhet. Sen vore det fantastiskt att vara en del av ett så bra lag, säger Irma Karlsson som är blygsam med att sia om sina egna chanser.
– Men om jag ska vara där så vill jag göra något bra av det, säger hon.
Det är några veckor kvar innan det förkunnas vem som får den sista eftertraktade reservplatsen. Irma tar det hela med ro.
– Jag försöker att bara ta det som det kommer. Jag tror inte att man ska tänka så himla mycket på det. Man ska inte ta det så hårt om man inte blir uttagen, säger Irma.
Förbundskapten Henrik Ankarcrona har nämnt Irma Karlsson, Stephanie Holmén och Rolf-Göran Bengtsson om möjliga reserver.
LÄNKAR

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.