Sophie Wilhelmsson - Ikarla. Foto Jönköping Horse Show

[Jönköping Horse Show] Silvervinnare som ropades in på Elmia för sex år sedan

Stoet Ikarla SW tog idag hem segern i Equality Line Rising Star Silver på Jönköping Horse Show tillsammans med Sophie Wilhelmsson – sex år efter att hon köptes just här, på auktionen med treåriga hopphästar.

Torsdagen på Jönköping Horse Show inleddes med final av Equality Line Rising Star Silver. Det blev en spännande klass med hela 12 ekipage till omhoppning där Sophie Wilhelmsson och Ikarla SW från Föreningen Equality Riders slutligen stod som segrare.

– Grundomgången var kanske inte den bästa runda jag gjort men hästen är fantastisk och i omhoppningen gav jag allt. Och det gick ju vägen. Det var jätte jätteroligt, säger Sophie Wilhelmsson med ett stort leende.

För sex år sedan ropade nämligen Sophies man Thomas Wilhelmsson hem det välstammade stoet Ikarla i en snabb och intensiv budgivning under Swedish Select Horse Sales på Elmia. Precis som idag framkallade stoet då både busvisslingar och applåder efter att med enkelhet och utmärkt teknik ha tagit sig över hindren .

Lisen Bratt Fredricson, en av personerna bakom såväl Swedish Select Horse Sales som Jönköping Horse Show kommenterar segern:

– Det är så kul att se alla auktionshästar tävla. Det är precis som det skall vara, selekterade hästar som möter köpare på tävling eller som här på auktion och det blir affär och en framtid. Klockrent.

Equality Line Rising Star Silver – Final, 1.25 bed. A1:a
1. Sophie Wilhelmsson – Ikarla SW, Föreningen Equality Riders, (0+0, 34,94 sek)
2. Hilma Pettersson – Mynta af Hagalund, Wisby Ridklubb, (0+0, 35,92 sek)
3. Thea Millingen Sjöberg – Carina, Equine Club West Ridsportförening (0+0, 36,32 sek)

Hela resultatlistan > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.