Malin Baryard-Johnsson och H&M Indiana. Foto: Fredrik Jonsving

Malin dubbelnolla – slutade fyra

Det blev en fjärdeplacering för VM-ekipaget Malin Baryard-Johnsson och H&M Indiana under den avslutade grand prix-klassen i österrikiska Treffen. Malin bjöd på en klockren dubbelnolla – men det räckte inte hela vägen fram.

Som enda felfria svenska ekipage gjorde firma Malin och Indiana allt de kunde för att försvara den blågula flaggen. Svenskan fick dock se sig slagen på tid av rekordsnabbe tysken Christian Ahlmann och Clintrexo C. Segertiden i omhoppningen blev 40,42 sekunder. Det var ganska stora marginaler ner till tvåan, brasilianska Marlon Modolo Zanotelli, som landade på 42,10 med Icarus.

Malins tid 43,42 var precis en sekund långsammare än tredjeplacerade Max Kühner och Cornet Kalua. För fjärdeplatsen belönades Baryard-Johnsson med 34 400 euro. Vinnaren fick 86 000 euro.

För de övriga svenskarna i startfältet då? Jo, Douglas Lindelöw och Cheldon fick 16 fel i grunden. Irma Karlsson och Ida van de Bisschop landade på 8 fel.

Tidigare under meetinget vann Malin Baryard-Johnsson lördagens 155-hoppning, där Irma Karlsson slutade tia med Chacconu.

Malin Baryard-Johnsson placerade sig också som trea med H&M Second Chance i fredagens 145-klass. Även Douglas Lindelöw skördade framgångar på fredagen och kammade hem en sjundeplacering med Citti i samma klass.

Resultat

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.