Nicole Walker och Falco Van Spieveld

Kanadas hoppelit går ut till stöd för avstängda ryttaren

Efter att kanadensiska landslagsryttaren Nicole Walker stängts av efter en positiv dopingkontroll går nu den kanadensiska hoppeliten ut till stöd för henne.

Det var vid en dopingkontroll under Panamerikanska mästerskapen i Lima i augusti som kanadensiska hoppryttaren Nicole Walker testade positivt för bensoylekgonin, det ämne som man främst söker efter i urinprov för att avgöra om en person har tagit kokain.

Ian Millar, ikon inom hoppningen och den idrottsman i världen som tävlat i flest OS, numera tränare säger: ”Nikki är en seriös och mycket disciplinerad ryttare. Hon har mitt fulla stöd.”

Hoppryttaren Eric Lamaze: ”Jag har alltid beundrat hennes skicklighet, disciplin och professionalism”

Hoppryttaren Tiffany Foster: ”Jag tror av hela mitt hjärta att hon inte har satt sig i den här situationen medvetet. Hon är är helt enkelt för intelligent och ansvarsfull.”

…och så vidare fortsätter Mario Deslauriers, Erynn Ballard, Beth Underhill, Lisa Carlsen och även Nikkis coach, irländaren Cian O’Connor.

I nuläget står hela det kanadensiska lagets OS-plats på spel i och med Nikki Walkers avstängning.

– Jag är chockad och förtvivlad över att höra om de här testresultaten, säger Nikki Walker själv.
– Jag är fullt medveten om möjligheten att bli testad och skulle aldrig utsätta mig själv för någon substans som kunde testa positivt.

 

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.