Evelina Tovek och Dalila de la Pomme. Foto Stefano Grasso/GCL

Lagseger för Evelina i Global Champions

I torsdagens inledande runda av lagtävlingen Global Champions League blev det seger för Evelina Toveks lag Scandinavian Vikings – men det är Malin Baryards och Peder Fredricsons lag som står i rampljuset.

Laget Scandinavian Vikings var ensamma om att ha två felfria rundor när den första omgången av lagtävlingen Global Champions League reds på torsdagen i slovakiska Samorin.
Evelina Tovek med Winnetou de la Hamente Z nollade liksom holländske lagkamraten Frank Schuttert med Kinky Boy van het Gildenhof.

Allt strålkastarljus riktas dock mot Malin Baryard Johnsons och Peder Fredricsons lag. Efter torsdagens omgång är det endast ett nerslag som skiljer Malins lag Shanghai Swans från ledande Valkenswaard United med Peder Fredricson och Edwina Tops-Alexander inför turneringens sista hoppning som går nu på lördag.

Malin och H&M Indiana gjorde säsongens första inomhushoppning och fick ett nerslag på torsdagen. Det fick även lagkamraten Tysklands Christian Ahlmann med Dominator Z som även drog på sig ett tidsfel. Totalt 9 fel för laget Shanghai Swans.

– Det var inte vad vi önskade oss. Båda hästarna hoppade bra, men vi hade otur. Lyckligtvis var det många fel idag, så vi hamnade inte så långt ner. Det var verkligen synd att Christian fick tidsfelet, för det kan komma att bli dyrt. Det är en ny dag på söndag och vi kommer att försöka gottgöra det då. Det var tur att även Edwina fick ett tidsfel. Nu måste vi hoppa felfritt och hoppas att de river. Vi kommer att slåss, det kan du vara säker på, sa Malin efter tävlingen.

Peder Fredricsons Catch Me Not S skrubbade hårt på räcket som var hinder nummer tio, men levererade trots det en felfri runda för laget Valkenswaard United. Edwina Tops-Alexander och Fellow Castlefield hade en olycklig runda förra veckan med ett stopp och totalt 14 fel, men idag fick de endast en bom ner och ett tidsfel.

Individuellt segrade brittiske OS-guldmedaljörerna Ben Maher och Explosion W. Helgens tävlingar blir något av en duell mellan honom och Peder Fredricson, som leder den individuella tävlingen Global Champions Tour. Lördagens Grand Prix kommer att avgöra vem av de två som blir totalsegrare i turneringen.
Peders ledning är dock stor – han behöver bara placera sig 10:e eller bättre för att vinna totalsegern.
Ben Maher måste vinna och ha Peder på 11:e plats eller sämre för att ta hem segern.

Hela det svenska OS-guldlaget är på plats i Samorin: Peder Fredricson med H&M All In, Henrik von Eckermann med King Edward och Malin Baryard Johnsson med H&M Indiana.

Sista rundan av Global Champions League rids på lördag kl 16.30.
Sista Longines Global Champions Tour Grand Prix går kl 20.00 på lördag.
Du följer direktrapportering från tävlingarna här på Ridenews!

Resultat Global Champions League Samorin II – första rundan:

Lag > > >

Individuellt > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.