Etablerade toppryttare som Linda Heed till vänster samsas med yngre stjärnskott som Saga Wahlman med tiden för sig. Tävlingsledare och ägare till anläggningen i Kumlatofta Ebba Berglöf med en av tusen sysslor. Foto: Kim C Lundin

Långsam söndag? Kolla ridsport på webb-tv

Just nu pågår nationella hopptävlingar på flera håll i landet, en av dem sänds via Clipmyhorse.de. Häng med från soffan till Kumlatofta i Skåne och Henriksdals RF ”Late Summershow”.

Det pågår flera nationella hopptävlingar, dessutom flera i Skåne, men få har satsat på livesändning som Henriksdals RF som arrangerar på tävlingsledaren Ebba Berglöfs anläggning Rytteriet i Kumlatofta. Det ligger i en del av Skåne, trakterna runt Sjöbo och Blentarp, som är ett av många hästmetropoler, här ligger hästanläggningarna tätt och många ryttare har sin bas i trakten.

Anläggningen i Kumlatofta hyste Everlöv RS midsommardressyr i år för första gången och är en etablerad tävlingsplats för hopptävlingar och träningar.

I år har det varit unghästklasser i hög utsträckning fredag-lördag som samtliga sänts via clipmyhorse.de  och idag söndag avslutas eftermiddagen med 1,35- och 1,45-klass.

Att se tävlingarna live via webb-tv är avgiftsfritt, att se tidigare i arkivet kan kräva abonnemang. Är du intresserad av en speciell häst eller ritt har Clipmyhorse en kraftfull sökmotor som går på ryttar- eller hästnamn.

Clipmyhorse från Henriksdal

Clipmyhorse sänder denna söndag från 15 evenemang i Europa. Är du mer intresserad av dressyr, följ den tuffa tyska kampen i Grand Prix Special i Donauschingen med start klockan 10. Från 11:30 är de tre landslagsryttarna på banan om kämpar om VM-platsen. Länk Donauschingen

Tidigare artiklar från Henriksdal
Lär känna bloggaren Sara Nilsson
Bruksprovsvinnaren tillbaka i tävling

Start- och resultatlistor

Bildglimtar från Henriksdal

Ridenews bloggare Sara Nilsson med I’m Jumping Jack Foto: Kim C Lundin
Bengt Nabab och Elin Hällgren. Foto: Kim C Lundin
Linda Heed med 8-årige In Balance Foto: Kim C Lundin
Domare/ överdomare var FEI-stewarden Jaana Alvesparr, fångad i domartornet. Foto: Kim C Lundin
Ambulansen var på plats men det var tack och lov ingen allvarlig olycka, banbyggare Fredrik Malm och Ebba Berglöf hjälper till Foto: Kim C Lundin
Tävlingsledare och ägare till anläggningen i Kumlatofta Ebba Berglöf Foto: Kim C Lundin

 

Gilla Sportbladet Ridsport på Facebook!

Gilla Ridenews på Facebook!

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.