Linda och Angelica in i Global Champions League – här är alla lagen

Årets stora nyhet i Global Champions League är det ”svenska” laget Stockholm Hearts, ”powered by H&M We Love Horses” och med deras team i toppen – Peder Fredricson, Malin Baryard Johnsson, Nicola och Olivier Philippaerts. I övrigt blir det en del förflyttningar mellan lagen.
Nya i Global Champions League är Angelica Augustsson och Linda Heed, som kommer att rida för Madrid in Motion och Hamburg Giants.

Det har varit ”silly season” i Global Champions League och man kan nu berätta om de nya laguppställningarna.
Brittiske OS-guldmedaljören Ben Maher flyttar till laget Paris Panthers och Jessica Springsteen är tillbaka i Miami Celtics.
Legendaren John Whitaker, 67, kommer tillbaka till Valkenswaard United som blir ett tungt lag med erfarna, supermeriterade veteraner: Marcus Ehning, 47, Edwina Tops Alexander, 47, och Laura Kraut, 56, tillsammans med unga Maurice Tebbel, 28, och U25:an Gilles Thomas, 24.

Säsongens sensation är det nya ”svensklaget” med Malin Baryard Johnsson och Peder Fredricson i topp, som sponsras av hästägare och är ”powered by H&M We Love Horses”. Där ingår även bröderna Olivier och Nicola Philippaerts, som liksom Malin och Peder hör till H&M-teamet. U25:a blir brittiska Lily Atwood och amerikanska Lillie Keenan ingår också i laget.
Igår hade man en presentation på den egna tv-kanalen och där sa Olivier Philippaerts:
– Jag har haft turen att tillhöra ett väldigt bra lag de senaste åren och nu är det dags för en förändring. Jag tycker att det känns väldigt spännande att få ingå i ett nytt lag tillsammans med världsettan. Vi har ett starkt lag och om jag ska vara ärlig så tror jag verkligen att Lily Atwood är en av de bästa U25:orna i Europa.

Evelina Tovek och Henrik von Eckermann teamar även i år i Scandinavian Vikings, tillsammans med bland andra Norges Geir Gulliksen.

Det nya laget består av Peder Fredricson, Malin Baryard-Johnsson, de belgiska H&M-ryttarna Nicola och Olivier Philippaerts, amerikanskan Lillie Keenan och den brittiska U25-ryttarinnan Lily Attwood.

 

 

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.