Main Road och Shane Sweetnam i hästens rätta element under GCT i Doha Foto: GCT/Stefano Grasso

SWB-stjärnan Main Road har hastigt ryckts bort

Svenskfödda hopphästen Main Road som var en av Shane Sweetnams stjärnor finns inte längre. Den irländske ryttaren meddelade den tragiska nyheten.

Den irländske ryttaren Shane Sweetnam är i Wellington och tävlar med sitt team. Main Road (SWB f -08 e Heartbeat-Irco Marco, uppf Marina Björkman) hade gjort starter i Wellington redan i år efter en framgångsrik säsong 2018. Han startade med Sweetnam i en 1,45-klass under fredagen 8 februari. då visste ingen att det blev valackens sista i karriären.

Shane Sweetnam skriver på sin Facebook-sida (i översättning):
”Jag är förkrossad över att behöva meddela den dåliga nyheten att Main Road hastigt och oväntat avlidit ikväll i sin box på tävlingen. Han var den lilla hästen med det stora hjärtat och en ännu större personlighet. Han var en kämpe, en vinnare och en stjärna. Mister kommer att saknas av alla, speciellt hans älskade skötare Seamus och Maria, jag själv och Ali samt hans fantastiska delägare (Misters matte) Kathryn och John Gilbertson. Vi är alla chockade, tomma och helt otroligt ledsna. Vila i frid Mister. Fortsätt slå bakut i hästhimlen.”

Main Road som ung, ännu ej tre år fyllda. Foto: Kim C Lundin
Main Road som ung, ännu ej tre år fyllda. Foto: Kim C Lundin

Den vackre valacken utbildades och togs upp i klasserna av teamet på Grevlunda med Stephanie Holmén i sadeln fram till 2014.

Main Roads hela stamtavla

Resultatsviten med över 3,6 miljoner kronor i prispengar

Tidigare artiklar om Main Road

Shane Sweetnam rider svenskt
Svenskfödde Main Road bockade bort seger

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.