Malin Baryard Johnsson. Foto Fredrik Jonsving

Malin dubbelplacerad i St Tropez

Malin Baryard Johnsson var dubbelt placerad i gårdagens fyrstjärniga tidshoppning 1.45 i St Tropez. I övrigt var det mest en fransk angelägenhet, med 70-80 procent franska ryttare på topp tio i de största klasserna.

Julien Epaillard dominerade i St Tropez igår fredag, precis som han har gjort många gånger tidigare. Det blev dubbla segrar för fransmannen. Med 11-årige valacken Kosmo Van Hof Ter Boone (Arko x Pachat II) vann han 1.50 före sin elev, 21-åriga Nina Mallevaey med Virtuose Champeix (Rubins des Bruyeres x Avec Espoir). Trea i klassen var fransmannen Simon Delestre (som gjorde något av en walk of shame i Rolex Grand Prix i Den Bosch förra helgen med sin forna stjärna Hermes Ryan – inte mindre än fem rapp i trekombinationen innan ekipaget utgick. Ingen publik på plats, MEN VI SÅG DIG, Simon…) med Berlux Z (Berlin x Major de La Cour). Av de tolv placerade i klassen var nio från Frankrike.

Julien Epaillard segrade även med 15-årige valacken Solero MS (Silvio I x Espri) i tidshoppningen 1.45 som hade 70 startande ekipage.

Malin Baryard Johnsson red sina nya stjärnor H&M Chacco Dia och El Barone 111 Z i 1.45-klassen, felfritt på hinder med båda och endast ett tidsfel med El Barone. Det gav dubbla placeringar i klassen, 16:e och 17:e plats.

Idag lördag startade både Malin och Angelica Augustsson Zanotelli dagens största klass, tidshoppning 1.50, som gick nu på morgonen. Där fick Malin ett nedslag och ett tidsfel med El Barone och Angelica slutade på 6 fel med Kalinka van de Nachtegaele. De startar även i varsin 1.45 idag.

Imorgon söndag rids huvudklassen Grand Prix 1.55.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.