Mikaela Gustaphson (här fotograferad på Strömsholm med Cum Laude). Foto Fredrik Jonsving

Mikaela Gustaphson till EM-final

Som enda svenska ryttare är Mikaela Gustaphson vidare till final i hopp-EM för unga ryttare och juniorer.

De svenska ungdomarna har haft svårt att lyckas vid EM för unga ryttare och juniorer i Zuidwolde, Nederländerna. Men Mikaela Gustaphson och Inar C är nu vidare till finalen på söndag, efter en fantastisk upphämtning i lagtävlingen. Efter den inledande tidshoppningen låg Mikaela i bakvattnet, men i lagtävlingen fick hon fyra fel i första rundan och endast ett tidsfel i den andra – och det gjorde att hon precis kvalificerade sig till finalen.

I lagtävlingen slutade Sverige på 12:e plats och fick inte tävla vidare på fredagen. Segrade i lagtävlingen gjorde Nederländerna, före Belgien och Tyskland.

Junioren Janelle Larsson, som red final förra året, hade med Staralme Esc Z bara ett nedslag per runda under fredagen, men hamnade ändå utanför finalplats med en 33:e-placering. Ingemar Hammarström och Captain Sparrow fick 8+5 fel och 49:e plats.

Juniorlaget slutade på 18:e plats i tävlingen som vanns av Spanien, med Tyskland på andra plats och Irland på bronsplats.

För laget var tävlingen över redan på torsdagen då endast de tio bästa fick tävla vidare på fredagen och Sverige var tolva. Däremot hade både Alice Tapper och Ottilia Lundgren chans till final inför fredagens avslutning. Tyvärr blev det för många nedslag för båda ryttarna och därmed är Mikaela ensam i final, drygt tio fel från bronsplatsen.
Emelie Hugoson Feldt och Wilma Marklund hade båda otur, då Wilmas Carlogero trampade av en skooc Emelies Turmalin fick ett balltramp.Båda strök sig från fredagens hoppning. Alice Tapper och Ottilia Lundgren gick inte heller till final.

Båda de individuella finalerna rids på söndag.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.