En hopphäst som står pall för ett traktormonster är inte så dumt att ha Foto: skärmkopia

Miljöträning redan i hagen – ingen rädd för en halmrivare här

Ibland talas det om att den moderna sporthästen är så känslig att de inte klarar vardagliga situationer. Det stämmer inte på de här toppstammade unghästarna i Hannah Torganders klipp från sin lösdrift.

Uppfödaren Hannah Torgander har sedan flera år hopphästuppfödning, det ligger i släkten. Hennes far Sven Torgander hade under många år hingsten Torboldt efter Rote Boldt och inom familjen har det producerats mängder med fina hopphästar.

Idag är det modernare blodslinjer som gäller och Hannah Torganders lösdrift för hästarna drivs lika rationellt som hennes och maken Johan Paulssons nötdjursuppfödning Amalienlund utanför Klippan i Skåne.

I klippet nedan strös lösdriften med halm med hjälp av en rejält stor traktor och en halmrivare, ett aggregat som fräser upp halmen och blåser ut den i ligghallen. Det är knappt de unga stona och blivande mammorna ens klipper med öronen när traktorn kör.


Lyssna med ljudet på, det är inte direkt en ljuddämpad maskin.

Hannah själv kommenterade klippet så här på Facebook:

”Ny halm på lösdriften, totalt orädda hästar för maskiner 🙈🤣
🐴Con Toba född 19 e Tobago z- Cardento
🐴Main Obsession e Cornet Obolensky-Cardento dräktig med Chacoon Blue
🐴 Diana van de Molenhoef e Cardento- Quidam de Revel dräktig med Emerald”

Con Toba är Hannah Torganders uppfödning medan Main Obsession är uppfödd och ägd av Marina Björkman/ Team AMY HB. Avelsstoet Diana van de Molenhoef  född 2008 har tidigare fått fyra föl åt Hannah Torgander.

 

Hannah Torgander med  fölet Vi Cett Sto född 25 april 2016 e: Vivant u: Con Cett (F.4) – Cardento. Bästa hoppstoföl på PS Flyinges fölvisning på Flyinge 2016 Foto: KimC.nu by Ateni AB

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.