Nellie Berntsson i TV4 Nyhetsmorgon med programledaren Soraya Lavasani.

Nellie Berntsson om näthat och flytt utomlands

Se intervjun med Nellie Berntsson på TV4 Nyhetsmorgon där hon berättar om sina erfarenheter och om framtidsplanerna. (Uppdaterad)

Nellie Berntsson är som en av landets absolut största influencers listad på plats 30 bland Sveriges 100 mäktigaste unga människor. Hon är  med sitt instagramkonto @gonzanellie  och 375000 följare en välkänd ridsportprofil. Hon har sin egen tv-serie på Viafree och medverkade i serien ”Det stora hoppet”. Samtidigt står det sex hästar i stallet och Nellie tävlar aktivt.

TV4 Nyhetsmorgon hade en stor intervju med profilen där hon berättar om sina erfarenheter som bloggare, avsaknad av vänner och mycket mer. Just nu satsar Nellie på att få sitt körkort klart till 18-årsdagen i september. Sedan blir det flytt till Danmark, ett land som enligt Nellie kommit mycket längre som ridsportnation.

I Danmark kommer Nellie Berntsson att etablera sig hos bröderna Christian och Andreas Schou och stallet Absolute Horses.

Ridenews bad Nellie Berntssson om en kommentar på vilket sätt hon upplever Danmark som en bättre ridsportnation.
– Det konceptet Absolute Horses har byggt upp med Team för ryttare inom Children, juniorer och Young Riders är nytt och inget motsvarande jag sett eller hört om i Sverige. Där man utöver Andreas, Christian och Jannike Schou’s närvaro även har knutit till sig Bo Kristoffersen och Lars Norgaard Pedersen som tränare. Bröderna Schou har byggt upp en toppanläggning som även arrangerar flera stora internationella CSI** & CSI*** tävlingar, kommenterar Nellie Berntsson.
– Jag fick möjligheten att vara med eeamet under Arezzo[reds anm stora veckovisa meeting i Italien]  ifjol under ett kort period, men nu blir det under en längre permanent tid. Det blir en sporrande och utvecklande tid.
Du berättade i intervjun för TV4 att du siktar på att ta körkort, blir det mer än B-kort? Ska du köra lastbil också?
– Jag tar endast B-körkort nu. Det får räcka som det känns nu. Kommer vara behov av körkort efter flytten, meddelar influencern via mail.

Se intervjun i TV4 Nyhetsmorgon med programledaren Soraya Lavasani.


Nellie Berntsson i Nyhetsmorgon 12/8

 

Gilla Sportbladet Ridsport på Facebook!

Gilla Ridenews på Facebook!

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.