Det blir inte bara show men en hel del skoj. Tony Andre Hansen och  maskeradhoppnign var oförglömligt Foto:  Mette Sattrup

Dags för norsk hästfest – svensk invasion

Norwegian Horse Festival slår upp portarna i Lilleström med stora tävlingar, massor av clinics och en rejäl mässa. Festivalen är Norges svar på en kombination av GHS och SIHS med en dos FHS.

Norwegian Horse Festival

Det är premiär för Norwegian Horse Festival och Lilleström nära Oslo, evenemanget ersätter Arctic Equestrian Games som gick på Brunstad. På websiten www.hestefrelst.no finns allt som erbjuds i form av tävlingsklasser, showprogram och clinics.

En stor del av evenemanget livesänds via youtube i en stor digital satsning från tävlingsarrangören.

Bland de nio clinics som arrangeras finns Christian Ahlmann med som ansvarig för en hoppclinic och Kyra Kyrklund gör ett framträdande. Det blir både familjeshow och islandshästtävlingar i tillägg till ett mycket digert hopp. och dressyrprogram.

Bland de svenska hoppryttarna märks Peder Fredricson med tre hästar, Erica Swartz som också var glödhet i Neumünster samt Irma Kalrsson och Douglad Lindelöw med flera.

Lite av vad som bjuds under evenemanget

En liten tillbakablick på klippet som gjorde Norwegian Horse Festival föregångare Arctic Equestrian känt. Känner ni igen ryttarna i klippet?

 

Start- och resultatlistor

Evenemangets websida

 

 

Svenska deltagare

CSI3*, hoppning: 
Peder Fredricson (med H&M All In, Catch Me Not S och Zacramento), Jens Fredricson, Isabell Bengtsson, Magnus Jacobson, Irma Karlsson, Sofia Kroon, Douglas Lindelöw, Viktor Melin, Frida Reuterwall, Fredrik Spetz och Erica Swartz
CSIAm-A, hoppning:
Anna Bredberg och Johanna Lassnack
CSI3*, dressyr:
Gunilla Byström, Per Sandgaard, Nina Lilja, Anna Österberg
Grand Prix junior:
Ebba Danielsson
GP Ponny kat. 1:
Ebba Danielsson, Thea Gånehed, Kimia Kadestam
GP Ponny kat. 2:
Thea Gånehed, Thilda Andersson Laine
I tillägg kommer det svenska islandshestryttere och Mounted Games-ryttare.
Coachen och hoppryttaren Johanna Lassnack ska tillsammans med Norges prinsessa Märtha Louise rida duell i både hoppning och dressyr mot Geir Gulliksen och Åge Dagfinn Eide Askeland.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.