Foto Fredrik Jonsving

Global Champions: Peders lag totalsegrade, Malins lag tvåa – Henrik och Evelinas lag vann omgången

Nu är sista omgången av Global Champions League i Samorin igång. Skulle totalsegern gå till Peder Fredricsons lag Valkenswaard United eller kunde det bli Malin Baryards Shanghai Swans som vann?

Ridenews direktrapporterade från tävlingen och så här gick det:

Peder Fredricsons och Edwina Tops-Alexanders lag Valkenswaard United var i ledning inför den sista omgången av lagtävlingen Global Champions League och med en tredjeplats i den femtonde och sista omgången säkrade de totalsegern. Peder var felfri i första rundan med Catch Me Not S, men fick idag ett nerslag med H&M All In.
Edwina med Fellow Castlefield var felfri idag, i torsdags hade ekipaget ett nerslag och ett tidsfel.

Malin Baryard Johnssons lag Shanghai Swans blev tvåa totalt i turneringen. Malin och H&M Indiana var också placerade i klassen, 6:a.

Segern i den sista deltävlingen gick till Evelina Tovek, Henrik von Eckermann och Frank Schuttert i laget Scandinavian Vikings, som var felfria i alla sina rundor. I torsdags vann Evelina och Frank med Winnetou de la Hamente Z och Kinky Boy van het Gildenhof. Idag var det Henrik som red King Edward och Frank i sadeln på Lyonel D.

Henrik och King Edward blev också tvåa individuellt, en placering som gav cirka 200.000 kronor.

Den individuella segern för dagen gick till Marcus Ehning med Stargold som var dagens första felfria ekipage. Marcus tävlar för Peders lag Valkenswaard United men red bara individuellt denna gång.

Scandinavian Vikings

Frank Schuttert inleder för laget med en felfri runda på Lyonel D. Proppen har verkligen gått för Henrik von Eckermann som återigen gör en blixtrande snabb runda, nu med King Edward. Den ger en andraplats individuellt idag och för laget blir det seger idag.

Det räcker tyvärr inte långt, totalt blir laget 9:a i ligan.

Cascais Charms

Roger Yves Bost med Cassius Clay får två nerslag men lagkamraten Jodie Hall McAteer är felfri. De blir 6:a i denna omgång och totalt är laget på 15:e plats.

Valkenswaard United

Peder Fredricson och H&M All In går ut först och kommer in för hastigt i kombinationen där det blir en bom ner på a-hindret. Edwina Tops-Alexander och Fellow Castlefield är däremot felfri idag och laget blir trea.

Därmed är totalsegern klar och laget kommer självklart också att rida finalen i Prag.

London Knights

Nicola Philippaerts var idag felfri med Katanga v h Dingeshof, medan OS-guldmedaljören Ben Maher och Explosion W förvånade med ett nerslag.

Laget blir i denna omgång 5:a och totalt 4:a – vilket ger en finalplats i Prag.

Shanghai Swans

Både Christian Ahlmann med Dominator Z och Malin Baryard Johnsson med H&M Indiana drog på sig varsin rivning i torsdags, Christian även ett tidsfel. Idag var båda felfria och de tog en fjärdeplats.

Totalt blir Shanghai Swans tvåa i turneringen och är därmed ett av de fyra lag som rider finalen i Prag.

Hamburg Giants

Bart Bles med Comme-Laude W red felfritt idag, medan Suus Kuyten och Alfa Jordan fick 4 fel.

Denna omgång slutade laget på 8:e plats och totalt fick laget en 13:eplats.

New York Empire

25-årige Spencer Smith, som vann förra veckans Longines Global Champions Grand Prix, fick idag hela 12 fel med Theodore Mancais. Lagkamraten Scott Brash med Hello Jefferson fick 4 fel.

Laget slutade idag på 13:e plats och totalt 10:e.

Miami Celtics

Johnny Pals med Charley utgick idag, medan Maurice Tebbel och Don Diarado var felfri.

En 15:eplats idag och totalt en 14:eplats för laget.

Cannes Stars

 

St Tropez Pirates

Daniel Deusser hade som vanligt stora förväntningar på sig, men med Bingo Ste Hermelle river han idag sista hindret.

Olivier Robert som var gårdagens stora vinnare i en 1.50-hoppning red idag en annan häst, Vangog du Mas Garnier. Det blev en felfri runda där han klarade maxtiden precis, men som inte gav någon placering.

Laget placerar sig 9:a idag och totalt 8:a.

Monaco Aces

Jos Verlooy med Fabregas är först ut av lagryttarna i dagens klass. Han är felfri på hinder, men får ett tidsfel. 20-åriga lagkamraten Jeanne Sadran med Vannan gör en fin runda men får 4 fel idag.

Laget placerar sig 10:a idag och totalt 7:a.

Icke lagryttare:

Klassen inleds med att japanske Mike Kawai får 5 fel med Celvin och hemmaryttaren Michaela Jeskova med Incredible W får 9 fel.

Bommar ner blir det även för rutinerade Marlon Modolo Zanotelli med Like A Diamond van het Schaeck, två nerslag och 8 fel.

23-åriga brittiska Emily Moffitt får problem och väljer att utgå med Bacara d’Archonfosse.

Italiens Filippo Marco Bologni med Bernini GP fpr hela 20 fel.

Med irländske Denis Lynch och GC Chopins Bushi hoppas vi äntligen få se en felfri runda. Lynch har dock inte lyckats så bra hittills i tävlingen. Nu får han en tidig rivning, men det blir inte fler och han har det hittills bästa resultatet.

Gregory Wathelet, Belgien och Cocktail de Talma får även de nerslag, totalt 12 fel.

Tysklands Laura Klaphake, 27 år, med Quin gör klassens första felfria runda.

Maikel van der Vleuten och hans OS-bronshäst Beauville Z river även de, 4 fel för dem.

Marcus Ehning som rider för Peders lag Valkenswaard United kommer in på Stargold. Han rider dock inte för laget idag – denna helg är det Peder och Edwina Tops-Alexander som tävlar för laget. Han levererar dock dagens första felfria runda.

Även Leopold van Asten med VDL Groep Elegant Hero Z blir felfri.
Evelina Tovek och Winnetou de la Hamente Z får 4 fel. Evelina vann med sitt lag Scandinavian VIkings i torsdags, men rider ej för laget idag.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.