J.C.S. Chacco Dia, Emma Augier De Moussac, Peder Fredricson

Ny topphäst flyttar in hos Peder

Charlotte Söderström har köpt en ny häst, tioåriga J.C.S. Chacco Dia, som kommer att ridas av Peder Fredricson framöver.

En ny häst flyttar in hos Peder Fredricson på Grevlunda, tioåriga BWP-stoet J.C.S. Chacco Dia (Diarado – Chacco Blue). Ny ägare för hästen är H&M-arvingen Charlotte Söderström, som driver Stuteri Arch tillsammans med sin mamma Pam Collett och även äger Peders H&M All In och H&M Christian K, liksom Malin Baryards H&M Indiana. Hästen kom till Grevlunda på onsdagen och Peder säger i DN:

– Hon tävlade i världscupen i Oslo och Helsingfors i oktober. Efter det provred jag henne, och sedan blev det affär. Så den här gången gick allt ganska snabbt.

– Det är alltid svårt att välja nya hästar, men hon hoppar fint och det kändes väldigt bra under provridningen. Nu ska det bli spännande att lära känna henne bättre, säger Peder vidare i DN.

Den tjeckiska ryttaren Emma Augier de Moussac har ridit Chacco Dia sedan hon var sjuåring och de kom bland annat femma i världscupen i Oslo i höst. Ekipaget har flera placeringar i Grand Prix-hoppningar.
Jag är inte tvungen att sälja mina hästar, men jag tror att Chacco Dia fortfarande har mycket utrymme för förbättring. Vi kvalificerade oss inte till OS och Peder Fredricson gav mig ett mycket lockande erbjudande. Jag hade redan fått många andra erbjudanden … men jag älskar Peder Fredricson, jag älskar hans system och jag tror att Chacco kommer att kunna göra otroliga prestationer tillsammans med honom, säger hon i Stud For Life.

Emma skriver själv på sin Facebooksida att hon är glad att Chacco får fortsätta sin karriär med en av världens bästa ryttare:

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.