Nytt svenskt dream team i Global Champions League

Stockholm Hearts med Peder Fredricson och Malin Baryard i spetsen, blir ett nytt lag i årets Global Champions League. Laget sponsras av hästägare och H&M We Love Horses följer på instagram laget som består av de fyra H&M-profilerna Malin, Peder och bröderna Nicola och Olivier Philippaerts samt amerikanska Lillie Keenan och brittiska U25-ryttaren Lily Attwood.

Vi ryttare i Team H&M har under lång tid drömt om att bilda ett lag tillsammans i Global Champions League. Nu har vi lyckats skapa ett riktigt Dream Team med sex fantastiska ryttare, vilket är otroligt stort för oss och H&M We Love Horses, säger världsettan och regerande GCT-mästaren Peder Fredricson.

Flera av ryttarna har ridit i GCL-lag tidigare med stor framgång, men då tävlat mot varandra. Nu när de äntligen får rida i samma lag görs det med höga förhoppningar.

– Vi har en stark sammanhållning i Team H&M, så det känns både roligt och naturligt att få rida i samma GCL-lag. Dessutom är Lillie och Lily fantastiska tillskott till laget. Vi delar samma värderingar gällande hästhållning och tävlande, de är duktiga ryttare och har bra hästar. Jag tror och hoppas att vi kommer att ha en bra chans att prestera på topp under säsongen, säger Malin Baryard-Johnsson.

Global Champions League inleds även i år med deltävlingen i Doha som nu går den 4-6 mars. Stockholm Hearts kommer då att representeras av Malin Baryard, Peder Fredricson och Olivier Philippaerts.

Det nya laget består av Peder Fredricson, Malin Baryard-Johnsson, de belgiska H&M-ryttarna Nicola och Olivier Philippaerts, amerikanskan Lillie Keenan och den brittiska U25-ryttarinnan Lily Attwood.

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.