Peder Fredricson - All In

[OS i Tokyo] Peder: ”Jag tänkte bara – jag ska vara snabbare”,

Peder Fredricson hyllar All In och sina lagkamrater efter OS-guldet.

I den individuella finalen hade Peder Fredricson siktat på guld. Men han missade det med futtiga, ynka 17 hundradelar. Peder såg besviken ut ett ögonblick, men verkade bestämma sig för att istället glädjas över silvret. ”Jag är jätteglad över silvermedaljen också så klart, det vore girigt att inte vara det”, sa han efteråt.
Men till slut blev det ett guld, efter en ofattbart spännande OS-lagtävling med ett overkligt bra svenskt lag.

– Äntligen! Äntligen ett guld!, säger Peder efteråt till Discovery+.

Det orimliga händer

Peder var sist ut i lagfinalen och rev till allas fasa. Vi kunde då se fram emot en omhoppning om silvret mellan USA och Sverige. Avslutande Frankrike behövde bara se sin sista ryttare Penelope Leprevost rida felfritt eller till och med på ett nerslag för att kamma hem guldet.
Men då händer det orimliga – men inte helt oväntade. Många vet att Penelope, som är en av världens främsta toppryttare, tidigare har misslyckats när pressen blivit för stor. Och nu var den ohygglig. Hennes Vancouver de Lanlore har inte älskat banan i Tokyo hittills och nu blir det tvärstopp. De vägrar ut sig i tvåkombinationen och plötsligt är Sverige i omhoppning om GULDET.

En rysare

Omhoppningen blir en rysare. Amerikanerna är erkänt snabba och Laura Kraut inleder med en snabb och felfri runda som första svensk Henrik von Eckermann inte lyckas slå. Jessica Springsteen blir något långsammare och när Malin Baryard gör en snabb runda leder Sverige. Men amerikanske McLain Ward är världens snabbaste ryttare – och han levererar en tid som är helt outstanding. Nu verkar det omöjligt för Sverige att vinna.
Peder Fredricson är sista ryttare in på banan.

– Jag såg McLain och tänkte bara: ”Jag ska vara snabbare”, säger han.

Och det var han. Tillsammans med All In har han ridit tio felfria OS-rundor, här i Tokyo och i Rio. Sedan en med ett nerslag. Nu var de felfria igen och

En otrolig häst

– Det är det mest fantastiska man kan göra att komma hit med de här två superryttarna (Malin Baryard-Johnsson och Henrik von Eckermann), tre fantastiska hästar och allt det här inom räckhåll. Samtidigt så är det så lätt att man ramlar av hästen, glömmer banan eller något.

Självklart hyllar han All In efter segern.
– All In är en otrolig häst. Han kommer tillbaka precis i form till OS och visar verkligen igen vilken stjärna han är.

LÄS VÅRT PORTRÄTT AV ALL IN Peder: ”Han är en legend” > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.