Peder Fredricsson - Hansson WL

Peder efter segern i Doha: ”Hansson känns fantastisk”

I första rundan av första omgången av Global Champions League segrade igår Peder Fredricson med Hansson WL:
”Han känns fantastisk nu när han är tillbaka på den högsta nivån”

Tillsammans med lagkamraten Marcus Ehning på Stargold i teamet Valkenswaard United vann Peder och Hansson WL igår den första rundan av Global Champions League i Doha. En efterlängtad premiär då turneringen fick avbrytas förra året under coronapandemin.

De var ett av fem felfria lag, men deras konkurrenskraftiga tider, en sekund snabbare än tvåan Berlin Eagles med Christian Kukuk och Philip Weishaupt placerade laget i topp.

Trea blev laget New York Empire med

På lördag rids andra rundan i Global Champions League.
– Det känns härligt att fortsätta på lördag med ett blankt protokoll. Jag är väldigt nöjd med dagen, båda våra hästar hoppade bra och Hansson känns fantastisk nu när han är tillbaka på den högsta nivån.

Peder och Hansson vann också tidshoppningen 1.50 förra helgen i Doha > > >

2018 rankades Hansson WL som årets bästa hopphäst och hans uppfödare bröderna Ulf, Anders och Per Hansson på Walltorps Lantbruk i Väderstad utsågs till årets uppfödare. Sedan har Hansson varit borta på grund av en skada och matchades försiktigt förra året.

Peder Fredricson vann den stora superfinalen av Global Champions League 2019 med laget Shanghai Swans – och den då otroliga prissumman 27 miljoner. I år är prissumman i finalen ännu högre, totalt 60 miljoner att dela på. Sammanlagt innehåller turneringen i år 25,9 miljoner euro, cirka 260 miljoner kronor, i prispengar.

Resultat > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.