Peder Fredricson och Catch Me Not S. Foto LGCT

Peder och Charlie slukade banan – seger i 1.50 i St Tropez

I sju enorma språng svalde Peder Fredricson och Catch Me Not S – ”Charlie” – den sista linjen i omhoppningen och vann gårdagskvällens 1.50 i St Tropez.

Peder Fredricson är i St Tropez för helgens Global Champions Tour och har haft en bra start på tävlingarna med en andraplats i första rundan av lagtävlingen Global Champions League. Med H&M All In var han felfri där, liksom lagkamraten i Valkenswaard United, Edwina Tops Alexander med Identity Vitseroel.
Med Catch Me Not S utgick han dock i torsdagens 1.45.

Men igår var det dags. I fredagskvällens 1.50 med 37 startande gick 11 till omhoppning, däribland Peder och
Catch Me Not S. Holländske Maikel van det Vleuten tog först ledningen på 37.34 sekunder, men fick snart se sig slagen med stor marginal av franske fartfenomenet Julien ”Need for Speed” Epaillard med Calgary Tame som gick i mål på 34.87.
Inledningsvis såg det ut som om Peder och Charlie skulle landa nära van der Vleutens tid, men med sju gigantiska språng slukade de den sista linjen och slog Epaillard med några hundradelar – 34.66.

Liksom Peder rider Julien Epaillard många av sina hästar barfota och det är intressant att notera att både ettan och tvåan i denna klass var utan skor.

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.