Peder Fredricson - H&M Crusader Ice

Peder vann Riders League i Jönköping

Peder Fredricson och H&M Crusader Ice vann ATG Riders League på Jönköping Horse Show. Dessutom segrade Peder med Thelma Hästak i 1.35-klassen av turneringen.

Peder Fredricson och hans SWB-hingst, 10-åriga H&M Crusader Ice (Cabachon x Corland) vann ATG Riders League i Jönköping med noll fel och tiden 49.08 i Winning Round.

Under förmiddagen avgjordes fem spännande heat, tre över 1,35-hinder och två över 1,50-hinder. Peder Fredricson var felfri, snabbast av alla och segrade i båda kvalen.

När det var dags för 1,35-finalen levererade många ryttare makalöst snabba ritter. Jüri Sokolovski såg länge ut att stå som segrare, men sist ut och som vanligt med nerver av stål var det dags för världens bästa ryttare Peder Fredricson att ta sig an banan. Tillsammans med Thelma Hästak gick han i mål med en ynka hundradel till godo – återigen ett bevis på att hans träning för att bli snabbare lönat sig.

– I dag var det verkligen små marginaler, sa Peder efter ritten.

– Bara för det gått bra för mig under året kan man tro att detta känns jättelätt, men det är nya hästar och nya utmaningar – jag får absolut puls av att komma in här.

Emma Emanuelsson med 9-åriga Stakantura (Stakkatol x Canturo) blev tvåa, 37 hundradelar efter Peder.

Jens Fredricson med Karmel van de Watering, 11 år (Diamant de Semilly x Quick Star (SF)) blev trea.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.