Catch Me Not S och Peder Fredricson Foto: Kim C Lundin

Peder vinner – andra omgången blev en rysare

Världscupfinalens andra omgång blev en riktig rysare. Peder Fredricson är med på riktigt, Henrik von Eckermann har häng men för Irma Karlsson tog det slut.

Världscupfinalens andra omgång går över grundomgång med omhoppning. Santiago Varela hade byggt stort, tajt och krävande. I klassens början, det är seedad startordning, föll bommarna till höger och vänster.

Svenska resultat

Irma Karlsson och Ida van de Bischop började så fint men på plankhindret in på diagonalen fick de stopp, inte bara en gång utan två. Uteslutning och där stannade världscupäventyret.

Henrik von Eckermann och Toveks Mary Lou var i lite i insprånget till trekombinationen, publiken drog efter andan. Det gick vägen men det blev en störning och de rev utsprånget ur kombinationen. De var ändå andra snabbaste med 4 fel och slutade på 10:e plats i klassen.

Peder Fredricson var felfri i grundomgången med Catch Me Not S även om valacken skakade på huvudet i början av banan. I omhoppningen var de übersnabba och han uttryckte sin stolthet över sin häst. Det blev både seger i klassen och avancemang i tabellen till andra plats.

Catch Me Not S och Peder Fredricson Foto: Kim C Lundin

– Han var så himla bra i i grundomgången, det är en väldigt cool häst men oerfaren på den här nivån, sa Peder till SVT.
– Det känns suveränt att vinna andra finalomgången. Det gäller att hålla pulsen låg och hålla sin plan. Det gällde att tänka bort att han skakade på huvudet och blippade med öronen. Det lutar åt att jag väljer Catch Me Not S på söndag, sa Peder till SVT.

Omhoppning och ryttare i topp

Den stora överraskningen var Chacclana och Jaroslaw Skrzyczynski som gjorde fantastiskt bra ifrån sig, en riktig dark horse. Han klättrar nu i tabellen efter att ha blivit fyra i omhoppningen. Chacclana är en mycket vacker Chacco-Blue dotter uppfödd av Paul Schockemöhles Gestüt Lewitz.

Max Kühner kom trea med den underbare Chardonnay, han låg i bra slagläge även på VM, nu åter i toppskiktet.
– Vi var inte bra på det igår men idag gjorde vi bättre och bättre rundor. Nu ser jag verkligen fram emot att rida på söndag, sa han till SVT.

Eduoardo Alvarez Aznar blev tvåa i klassen men tog över ledningen i ställningstabellen.
– Jag är så otroligt nöjd, min häst har hoppat så bra hela säsongen så detta är verkligen kronan på verket, sa ledaren i världscupen till SVT.

Resultat värlsdcupfinal II

Rankning i världscupfinalen efter final II

Resultat värlsdcupfinal I

Start och resultatlistor

Gothenburg Horseshow hemsida

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.