Linnea Larsdotter vann torsdagens omgång. I andra omgången fick hon ett nedslag och slutade åtta. Foto: Fredrik Jonsving

Rassel i SM-juniorernas andra omgång

Det är dags att kora en hel hög med nya Svenska mästare. På juniorsidan rasslade det till i resultaten inför söndagens SM-final.

Den första omgången av de tre klasserna reds under torsdagen. Med andra omgången klar under fredagen står det nu klart vilka som gör upp om de eftertraktade medaljerna. För Linnea Larsdotter, som vann torsdagens omgång, blev det ett nedslag och därmed fyra fel. Linnea slutade som nummer åtta i fredagsklassen.

Vann gjorde istället Stina Efraimsson, Föreningen Fjärås hoppryttare med Balu Boris S (Boritas – Coronado) följt av Emma Johansson med Elm Rose. Emma kom tvåa i den första omgången med sin SWB-häst Nouveau (Niveau (SWB) x Leuthen I). Emma leder också i totalen i SM med samma häst.

Tredjeplatsen gick till Janelle Larsson, Hensingborgs Fältrittklubb med Staralme Esc Z.

 

De 20 bästa efter två omgångar ska göra upp i söndagens final. Emma Johansson från Borås Fältrittklubb är en av fyra som står med noll fel inför finalen. Resterande är Ottilia Lundgren, Madeleine Young Shing, och Janelle Larsson.

Axelina Petterson Häggström är därefter felfri på hinder – men med ett tidsfel.

Resultat juniorer omgång 1

Resultat juniorer omgång 2

Ställning inför juniorernas final

Gilla Ridenews på Facebook!

Ladda ner Ridenews app – för Android

App för Iphone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.