Stephanie Holmén. Foto: Fredrik Jonsving
Ride TV

Rekordsnabb Steffi ohotad i femårsfinalen

Sex hästar tog sig till omhoppning när det skulle göras upp bland femåriga hästar. Stephanie Holmén dubbelnollade med Center (Cardento-Non stop R) som ägs av familjen Swerre.

Det blev en rafflande omhoppning. Jüri Sokolovski bjöd på årets räddning och lyckades sitta kvar trots att Il Faut Agir (Comme il faut-Cliostro) först stannade till och sen hoppade – felfritt. Ekipaget slutade trea.
Jüri Sokolovski gjorde årets räddning-
Marcus Westergren satte också upp ett rasande tempo med sin femåring Crush on (Cabachon-Racot). Snabbast var dock Stephanie Holmén och Center som gick ut som sista ekipage i omhoppningen. När ekipaget korsade mållinjen lyfte sig Falsterboläktarna i enorma vrål och klappningar. Vinnaren ville inte vara sämre. Steffi satte upp fullt tempo och tog emot folkets jubel i en fartfylld galopp med en hand. Steffi hade bara en femåring att starta i finalen, hör henne berätta här. 
Stephanie Holmén och Center. Foto: Fredrik Jonsving
Det var glada hästägare som mötte upp pressen efteråt.
– Vad ska man säga. Vi vet ju att han är en fantastisk femåring men det här … Han har inte rivit en bom sedan vi debuterade 120, säger Niclas Swerre.
Dottern Emma Swerre är den som ridit hästen innan Steffi tog över.
– Det är som en saga. Allt jobb man gjort innan och så får man den betalningen nu. Steffi har gjort ett fantastiskt jobb, det är knappt man tror det är sant, säger Emma.
Mamma Lotta håller med och berättar att Center, eller Justin som han kallas hemma, inte alltid varit så lätt att handskas med. Han kan bland annat vara lite busig.
– Vi har ju vetat att det är en fin häst men han har inte visat det förrän nu när det verkligen gäller, säger Lotta.
Andraplacerade Marcus Westergren hade blandade känslor efter avslutad ritt.
– Det är klart att man är nöjd, absolut. Men det är ändå surt att man ska förlora på tid, säger han och skojar om att hans häst är lite som en ponny att köra runt med.
Det är Marcus Westergrens far som både äger och fött upp hästen.
Vilken är hästens bästa egenskap? 
– Vilja! Att den vill hela tiden, säger Marcus Westergren.
Startfältets enda godkända hingst (efter att Casanova Hästak strukits tidigare i veckan) Mr Vain GJ drog ned en bom och missade därmed omhoppning.
Fullständiga resultat hittar du här

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.