Hoppningens tävlingsledare, Gunnar Larsson, ber om ursäkt för det inträffade. Foto: Privat/Angelica Forsberg

Rörigt värre i Ungdoms GP

Fel vinnare korades. Nu ber arrangören om ursäkt för resultatcirkusen i den första kvalklassen i Torstensons Ungdoms grand prix.

 

– Vi har gjort fel och vi ber om ursäkt för det. Vi jobbar för att hitta en bra lösning för alla inblandade”, säger hoppningens tävlingsledare Gunnar Larsson i ett pressmeddelande.
Felet innebar att klassen råkade omnämnas som en winning round, när det egentligen skulle vara bedömning 1:a. Alltså ska de med minst antal lika fel mötas i en omhoppning och tävla om de två biljetterna till Falsterbo.
Men något blev fel och torsdagens hoppning reds som en winning round där en fjärdedel går vidare till andra omgången – som sedan vinns av den som har minst fel efter två omgångar och snabbast tid i den andra.

 

– Vi har inte läst reglerna tillräckligt väl och det är helt och hållet vårat fel att vi inte säkerställt kvaliteten i vår proposition, säger Gunnar Larsson.

Endast ett ekipage var felfritt i torsdagens 1.40/1.45-hoppning. Därmed skulle Ottilia Lundgren ha vunnit om bedömningen hade varit A:1a. Hanna Aldin var snabbast av fyrafelarna och hade kommit på andra plats. Dessa har fått var sin biljett till Falsterbo.

Men då bedömningen var Winning Round blev det ett annat resultat. Bäst var Isabell Eklöf som hade fyra fel med sig från första rundan och var felfri och snabbast i den andra.

– Tyvärr har vårt misstag drabbat Isabell, vilket är oerhört tråkigt och vi kan bara beklaga det som har hänt, men det är tyvärr inget som vi kan göra åt i det här läget, säger Gunnar Larsson.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.