Petronella Andersson (Arkivbild, här med Eclatant) Foto: Stephex Stables

Seger för Petronella i Belgien – Peder på plats med sju hästar

Idag vann Petronella Andersson en trestjärnig 1.45 när Bryssels Stephex Masters drog igång i Belgien. Även Erica Swartz och Peder Fredricson är på plats och har med sig flera hästar.

Det blev ”hemmaseger” för svenska Petronella Andersson – som ju jobbar på Stephex Stables i Belgien idag i Bryssel Stephex Masters, där hon tävlade 9-årige Nithard van de Peerdenhoeve (VDL Zirocco Blue x Corland) i 3* 1.45 med omhoppning.

Startfältet i Stephex Masters är fyllt av namn som Steve Guerdat, Jérôme Guery, Jessica Springsteen, Kevin Staut, Scott Brash, Roger-Yves Bost, Pieter Devos, Daniel Deusser och Harrie Smolders.
På söndag går storklassen Rolex Grand Prix, där Jessica Springsteen vann förra året.

Och knappt har guldmedaljen från Herning hunnit svalna innan Peder Fredricson är ute och jobbar igen. Den här veckan har han med sig inte mindre än sju hästar.
På frågan om han planerar att vinna säger Peder:
– Självklart. Framförallt är jag här för huvudklassen.
– Jag kommer att tävla i de femstjärniga klasserna med Christian K och Catch Me Not och deltar troligen i Grand Prixen med den senare. Men det är inte mitt enda mål på Brussels Stephex Masters. Jag har även med mig fem unga hästar. Den här tävlingen är idealisk för att bygga upp deras rutin.

Även Antonia Pettersson Häggström deltar och startar två hästar i de tvåstjärniga klasserna.

Start- och resultatlistor > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.