Peder Fredricson, Olivier Philippaerts, Nicola Philippaerts, SIHS, Friends

[SIHS på Friends] Peder segrade i stora Grand Prixklassen

Det blev idel team H&M-ryttare på pallen när den avslutande Grand Prixhoppningen avgjordes på söndagskvällen på Friends Arena. Peder Fredricson segrade före bröderna Olivier och Nicola Philippaerts.

<img src=”https://ridenews.se/wp-content/uploads/2022/11/peder-fredricson-christian-k-7-221127-rt.jpg” alt=”” width=”1300″ height=”874″ class=”size-full wp-image-319784″ /> Peder Fredricson – H&M Christian K. Foto Roland Thunholm/SIHS

Höjdpunkten på Sweden International Horse Show var som vanligt söndagens stora Grand Prixklass.
Påhejad av en extatisk publik tog Peder Fredricson och H&M Christian K hem segern före sina kolleger i H&M-teamet – Olivier Philippaerts med H&M Miro på andra plats och på tredje plats tvillingbrodern Nicola med H&M Luna van’T Ruytershof Z.

Som brukligt på Friends hade H&M-ryttarna nya kavajer, nu i blått.
– De verkar fungera bra. Alla borde ha en! skämtade Peder Fredricson vid presskonferensen.

Det var särskilt roligt för Peder att vinna med H&M Christian K, en häst som varit med honom i många år och tagit hem många stora segrar. Bland annat vann de mångmiljonsegern i GCL Playoffs i Prag 2019 och ”Chrille” blev det året världens vinstrikaste häst. Han är dessutom en av de allra snällaste hästarna i Grevlundastallet – den som plockas fram när vi kommer dit och vill att Peder ska posera på bild med sina hästar…
– Det är fantastiskt. Jag har haft honom med mig så länge. Han börjar bli till åren men går ändå in och kämpar. All heder till honom.

Det var dock nära att bli viss dramatik i omhoppningen.
– Jag fick improvisera lite. Jag fick ett för högt språng och tappade tyglarna, men han fajtades ändå väldigt bra med mig, sa Peder efteråt.
– Det är aldrig så här någon annanstans. Jag tror att Sverige är unikt i att finns ett otroligt intresse för sporten här. Jag känner verkligen stödet och det är förstås extra roligt att få ge dem en seger, sa Peder.

Angelica Augustsson med Chadora Lady blev näst bästa svensk.

Alla resultat > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.