Fredrik Jönsson är en av de många svenska ryttare som tävlar i Spanien i helgen. Här med Cold Play. Foto Kim C Lundin

SM i Falsterbo: Giganternas kamp när senior-SM drog igång

Det var giganternas kamp när SM för seniorer drog igång med första rundan. När dagen var slut fanns VM-stjärnorna Fredrik Jönsson och Cold Play överst på pallen.

 

Rolf-Göran Bengtsson - Ermindo W
Rolf-Göran Bengtsson – Ermindo W. Foto Kim C Lundin

Rolf-Göran Bengtsson och Ermindo W tog ledningen från start när seniorernas SM drog igång med första rundan i Falsterbo. Den reds i bedömning C, där ett nedslag ger fyra straffsekunder. 38 ekipage kom till start.

RGB och Ermindo var felfria och klockades på tiden 78.49. Det skulle dock inte räcka hela vägen, efter hand fick de se sig slagna av flera ekipage och till slut var det Fredrik Jönsson och Cold Play som tog förstaplatsen med tiden 73.18, mer än fem sekunder snabbare!

Douglas Lindelöw - Cheldon
Douglas Lindelöw – Cheldon. Foto Kim C Lundin

Tvåa i klassen blev Douglas Lindelöw med Cheldon på tiden 75.89 och trea Peder Fredricson och H&M Crusader Ice med tiden 76.75.

Peder Fredricson - H&M Crusader Ice
Peder Fredricson – H&M Crusader Ice. Foto Kim C Lundin

Erica Swartz med Jovita satsade för fullt och hennes tid skulle ha räckt till en fjärdeplats, men ett nerslag skickade ner ekipaget till 6:e plats.

I pressmeddelandet från SM och Falsterbo säger Fredrik Jönsson att han var nöjd med rundan, och påpekade att banan passade väl till hans häst Cold Play. Han hade dessutom kikat på Douglas Lindelöw som red innan honom och därefter valt att ta lite snävare svängar. Tur var det! Han uttryckte även glädje för att vara på plats i Falsterbo med tanke på de bra faciliteter och tävlingar som bjuds på, även om han saknar den vanliga folkfesten.

Se Falsterbos segerintervju med Fredrik:

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.