AC Glow och Sofi Hellberg. Foto: Haide Westring, Champion of the Youngsters

Sofi Hellberg bäst, Breeders Trophy nästa

Champion of the Youngsters två 4-årsfinaler är avgjorda. Bästa omdöme fick familjen Hellbergs närproducerade och egenutbildade AC Glow, själva 4-årsfinalen hade ett stim felfria.

Champion of the Youngsters har samlat nästan 300 startande hästar varje dag sedan det kickade igång under onsdagen. Söndag är den stora finaldagen för 5-, 6- och 7-åringar medan det var uppgörelse i den verkliga barnkammaren – 4-åriga hästar – under lördagkvällen.

De 4-åriga hästarna har ridit i två klasser, ett stort startfält som deltagit i Champion of the youngsters egen 4- års klass med 127 startande och den betydligt mindre kvalet till Breeders Trophy med 21 anmälda. Kvalet till BT är ett av fyra kval innan tävlingen går i oktober, den tävlingen är endast öppen för hästar grundregistrerade i SWB som löst deltagarbevis.

I semifinalen till Breeders Trophy var bedömningen enligt inverkansprotokollet och domare var Lars Berglund och Eva Gudmundsson. De listade upp sina favoriter från de elva finalisterna. Bäst var AC Glow*), riden av Sofi Hellberg som tillsammans med maken Olof Hellberg fött upp och utbildat valacken.
*) enligt blup.se ägd av Håkansson Häst som bland annat är delägare i Douglas Lindelöws Zacramento, idag åter i familjen Hellbergs ägo genom Hannetorp Gård AB.

Resultat semifinal till Breeders Trophy, (oklart hur många som verkligen går vidare)

I Champion of the Youngsters egen 4-årsfinal startade 30 ekipage där 20 var SWB-registrerade. Klassen hade 18 felfria, av dem var nio SWB-registrerade. Se ett urval av felfria 4-åringar på fotograf Haide Westrings bilder. Finalresultat

Josefina Gunnarsson med Havanna Heart Foto: Haide Westring, Champion of the Youngsters
Manda Rautenberg med Honolulu Foto: Haide Westring, Champion of the Youngsters
Sir Swärd med Jimmy Foto: Haide Westring, Champion of the Youngsters
Sofie Farman på Magic Diamond Foto: Haide Westring, Champion of the Youngsters
LisaMaria nordlander och Caprice Foto: Haide Westring, Champion of the Youngsters

Evenemanget kommer att streamas av Equisport.tv även under finaldagen.

Vill du läsa mer om CoY

Start- och resultatlistor

Equisport.tv

Gilla Sportbladet Ridsport på Facebook!

Gilla Ridenews på Facebook!

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.