H&M All In och Peder Fredricson. Arkivbild. Foto: Kim C Lundin

Spruce Meadows: Barfotakungen hoppar felfritt i nya skor

Peder Fredricson och H&M All In var igår felfria på gräset i kanadensiska Spruce Meadows – nu med skor!

Tävlingarna avbröts dock efter beskedet om att Drottning Elizabeth II gått bort.

På lördag väntar nationshoppningen där Sverige toppar med ett gäng guldryttare och på söndag rids mångmiljonklassen Rolex Grand Prix.

Peder Fredricson har hoppat H&M All In barfota de senaste åren och därmed också valt bort grästävlingar (där man behöver ha skor och gräsbrodd för att inte halka). Men nu har ”Allan” följt med till kanadensiska Spruce Meadows enorma och legendariska gräsbana och fått på sig skor, stift och brodd! (Se klippet nedan!)

Det gick tydligen bra, för i torsdagens 1.50-klass var de felfria och tog en tiondeplats, trots att de avstod omhoppningen. De svenska ryttarna verkar taktiskt ha valt att använda klassen som uppvärmning och red ihop åtskilliga tidsfel, det hade Peder med Catch Me Not S, det hade Jens Fredricson med Markan Cosmopolit och det hade även Henrik von Eckermann med King Edward. Rolf-Göran Bengtsson fick varsitt nerslag med Zucchero och Ermindo W och Jens hade ett stopp på muren med Diarado’s Rose EliTH vilket orsakade många tidsfel. Vinnare i klassen blev amerikanen Kent Farrington med Creedence.

Henrik von Eckermann startade även nya hästen Nababette Z i torsdagens 1.60-klass med endast ett nedslag. Klassen vanns av irländaren Conor Swail med Count Me In.

Tävlingarna avbröts dock för att sänka kanadensiska flaggor och flaggor för det brittiska samväldet på halv stång efter beskedet om att Drottning Elizabeth II gått bort. Det hölls en kort hyllning till drottningen och en stunds tystnad innan tävlingarna återupptogs.

Household Cavalry, The King’s Troop Royal Horse Artillery och the Band of the Household Cavalry som fanns på plats för årets Masters i Spruce Meadows kallades omedelbart hem vid beskedet om drottningens död.

Idag rider Peder och Allan en 1.60, där även Rolf-Göran Bengtsson och Zucchero startar.

På lördag är det dags för den femstjärniga nationshoppningen och på söndag går den stora Rolex Grand Prixklassen med 31 miljoner i prispengar.

Start- och resultatlistor > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.