Svenska laget med Henrik von Eckermann, Peder Fredricson, Jens Fredricson och Rolf-Göran Bengtsson vann en historisk seger - den tuffa nationshoppningen i kanadensiska Spruce Meadows.
Foto Spruce Meadows Media/Mike Sturk Photo

Spruce Meadows: Ingen pallplats i Rolex – men ett lyckligt lag

Det var en Rolex Grand Prix värd namnet som avslutade dagarna i Kanada. En extra dimension på allt; högt, brett, svåra distanser och linjer.

– Det är här vi vill och ska vara, säger Henrik Ankarcrona.

Storslagna hinder på en mäktig arena med en atmosför präglad av tradition och världsklass. Och med en total prissumma på 31 miljoner kronor kunde man förvänta sig en bana på toppnivå.

– Det är en av världens absolut svåraste Grand Prix-hoppningar, väldigt tufft. Men också en klass som ger alla mersmak, det är här vi vill och ska vara, säger Henrik Ankarcrona, förbundskapten.

Efter att svenskarna haft en drömkväll på lördagen och vunnit Nations Cup gick det inte Sveriges väg på samma sätt i söndagens GP.

– Jag tyckte ändå att hästarna hoppade bra. För Rolfs del blev det ett missförstånd tidigt i banan och då var det ingen riktig mening att hoppa vidare med gårdagens nationshoppning i benen på Ermindo W.
Rolf-Göran Bengtsson och Ermindo W utgick i den första rundan.

Svenska laget med Henrik von Eckermann, Peder Fredricson, Jens Fredricson och Rolf-Göran Bengtsson vann en historisk seger – den tuffa nationshoppningen i kanadensiska Spruce Meadows.
Foto Spruce Meadows Media/Mike Sturk Photo

– Jens och Cosmo gjorde det bra men även där fanns ju nationshoppningen i benen. Att King Edward sen för en gång skull rev en bom är inte mycket att säga om och Peder fick inte riktigt till det i andra rundan med All In, så är det ibland helt enkelt, säger Henrik Ankarcrona.

Bästa svenska ekipage blev Peder och H&M All In på tolfte plats.

Hur sammanfattar du dagarna på Spruce Meadows?

– Vi har njutit i fulla drag. Spruce Meadows och Aachen, de är tävlingar med något alldeles särskilt. De är vad ryttarna, teamen och vi alla drömmer om.

Genom Tysklands Daniel Deusser och Killer Queen blev det tysk seger till ekipaget som nu vunnit både Aachen och Spruce Meadows GP.

Tysklands Daniel Deusser vann ROlex Grand Prix i Spruce Meadows med Killer Queen VDL. Foto Spruce Meadows Media/Mike Sturk Photo

– Väldigt värdig vinnare, hästen i topptrim och tre topprundor, säger Henrik Ankarcrona.

Resultat > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.