Alamo och Steve Guerdat

Steve Guerdats topphäst flyttar till Mexiko

Steve Guerdats världscupvinnare från Göteborg 2019 går tillbaka till sin ägare i Mexiko.

Tolvårige KWPN-valacken Alamo (Ukato – Equador) har flyttat hem från schweiziske före detta världsettan – numera tvåa på världsrankingen – Steve Guerdat till sin ägare Gerardo Pasquel Mendez i Mexiko, och kommer fortsättningsvis att tävlas av honom själv. Eftersom Mexiko har kvalificerat ett lag till OS hoppas han nu på en plats i laget. Gerardo har tidigare tävlat Alamo under 2016-2017.

Steve Guerdat, som tog över Alamo i oktober 2017, vann 2018 ”världstoppklassen” Rolex IJRC Top 10 Final i Geneve – där världens tio högst rankade ryttare deltog. Det gjorde att hans kontrakt med Alamo förlängdes med sex månader.

Tillsammans vann Steve och den svarta hästen också världscupfinalen i Göteborg förra året, vilket ledde till ytterligare sex månaders förlängning av kontraktet.

De har också vunnit en femstjärnig Grand Prix-hoppning i Helsingfors och senast i september i Waregem.  I Rolex IJRC Top 10 Final i höstas var de femma. Senast startade de tillsammans i världscupen på Olympia i London strax innan jul.

I maj fick Steve lämna ifrån sig hästen Hannah, som även den hade en – annan – mexikansk ägare, Jose Pablo Salgado. Ägaren var missnöjd med hästens resultat. Den flögs då direkt från tävlingarna i Doha till Amerika. Där tävlades hon i Vancouver och Spruce Meadows av Juan Jose Zendejas Salgado. Sedan tog Beezie Madden över hästen en tid och gjorde några starter. Därefter flögs hon tillbaka till Europa och Henrik von Eckerman, som bland annat startade henne på Friends i Stockholm.

Källa: Le Cavalier Romand, St Georg

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.