Henrik von Eckermann - Glamour Girl

Storseger för Henrik i Rom

Henrik von Eckermann och Glamour Girl segrade i den största klassen på söndagen av Global Champions Tour i Rom.

I den avslutande 1.50 med omhoppning på söndagen, sista dag av Global Champions Tour i Rom – där Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana vann huvudklassen och en plats i superfinalen på lördagen – segrade Henrik von Eckermann och Glamour Girl. Prischecken gav drygt 260.000 kronor.

Henrik segrade knappt före snabbe franske Julien Epaillard med Calgary Tame. Trea i klassen blev italienske hemmaryttaren Emanuele Gaudiano med Nikolaj de Music.

– Idag var Glamour Girls dag. Jag tycker verkligen att hon förtjänade det. Jag visste att jag kunde göra ett (galoppsprång) mindre än Julien i första linjen, så jag hade en liten fördel. Det var extra speciellt att ha hela min familj här för att heja på mig. Igår var jag för långsam med King Edward, så jag ville verkligen vinna idag.

Hela tolv ekipage var i omhoppning i klassen och Julien Epaillard som startade först satte press på hela fältet genom en snabb runda, 33.08. Nu satsade alla andra hårt och det blev flera rivningar. Ingen av dem lyckades snudda vid Epaillards tid, varken de som rev eller de som hade bommarna kvar.

Peder Fredricson tog en lite för skarp sväng med H&M All In och petade ett räcke, men de blev snabbast av fyrfelarna med tiden 33.26.
Norske Geir Gulliksen med VDL Groep Quatro som idag var i toppform, gjorde en felfri omhoppning, men tiden räckte inte upp till pallen, 35.87.
Mot slutet av omhoppningen kom Henrik och Glamour Girl in och satte ett högt tempo direkt. De lyckades kapa Juliens tid med en halv sekund, ett resultat som ingen annan kom i närheten av.

På grund av Covid-19 har schemat för Global Champions Tour fått stuvas om en del och därför stannar man i Rom för ytterligare en tävling kommande helg.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.