Peder Fredricson - Catch Me Not S

Suverän omhoppning av Peder – två svenskar på pallen i finalklassen

Både Peder Fredricson med Catch Me not S och Douglas Lindelöw med Cheldon gjorde fantastiska insatser och tog seger och tredjeplats i den avslutande 1.55 på Stockholms Stadion.

Detblev en drömfinish för Peder Fredricson på Catch Me Not S som tillsammans med fem andra ekipage gick till omhoppning i finalklassen 1.55 på Stockholms Stadion.
Peder lämnade inga marginaler i omhoppningen och tillsammans med ”Charlies” enorma galopp satte deras ritt enorm press på resterande ekipage.
Marlon Modolo Zanotelli med Grand Slam VDL var snabb, men inte tillräckligt snabb. Han fick se sig slagen av Peder med drygt en sekund.
Irländske Michael G Duffy, som i likhet med sina landsmän bar en gul armbindel för att hedra ponnyryttaren Tiggy Hancock, gick ut hårt, men tappade och rev även två bommar.
Henrik von Eckermann och Glamour Girl, som vann morgonens klass, orkade inte hela vägen i mål. I omhoppningen fick de hela fyra bommar ner.
Sist ut av de svenska ryttarna var Douglas Lindelöw med Cheldon som även han har en stor galopp. De tappade lite tid men slutade felfritt och tog den sista pallplatsen.
Nästa irländare Mark McAuley med Jasco vd Bisschop var felfri men kunde inte slå Douglas tid.

Peder var mycket glad efter segern.

– Det känns fantastiskt. Min häst hoppade otroligt idag och jag är verkligen stolt över honom. Han har en enorm galopp och en underbar inställning och det är ett nöje att rida honom. Jag är alltid extra motiverad på hemmaplan och jag är glad att hans ägare Ebba Berglöf var här och kunde se honom.

Peder Fredricson leder rankingen totalt i Longines Global Champions Tour och i helgen har han även vunnit lagsegern i Global Champions League tillsammans med Edwina Tops-Alexander i laget Valkenswaard United.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.