Jens Fredricson. Foto Roland Thunholm/SIHS

Svenska hoppryttarna klara för Sweden International Horse Show

Det blir en stark uppställning svenska hoppryttare som tar sig an sina internationella konkurrenter i de fyrstjärniga hoppklasserna i Friends Arena. Förbundskapten Henrik Ankarcrona har nu tagit ut hela den svenska truppen.

Sedan tidigare står klart att OS-laget med Peder Fredricson, Malin Baryard Johnsson och Henrik von Eckermann är klara för start. De får sällskap av Rolf-Göran Bengtsson, Jens Fredricson, Angelica Augustsson Zanotelli, Evelina Tovek och Angelie von Essen.

Alla ryttarna har presterat på topp under hösten. Jens Fredricson kommer från en pallplats i världscupen och både han och Angelie von Essen red dubbla felfria rundor när det svenska laget blev tvåa i Aachens nationshoppning. Evelina Tovek vann Global Champions League med sitt lag senast i Samorin och så väl Rolf-Göran Bengtsson som Angelica Augustsson Zanotelli ingick i det svenska, fjärdeplacerade EM-laget.

– Det känns väldigt roligt att komma till Friends Arena med en så formstark trupp. Vi har haft otroliga framgångar under året och nu får vi äntligen komma och visa upp oss inför den svenska publiken, säger Henrik Ankarcrona.

I Friends Arena möter de tuffast tänkbara motstånd. Redan klara internationella ryttare är britterna Ben Maher och Scott Brash, samt Marlon Modolo Zanotelli, Brasilien. Alla ligger på topp-tio på världsrankingen. Tillsammans med Peder Fredricson och Henrik von Eckermann betyder det att minst fem av världens topp-tio bästa hoppryttare är på plats i Friends Arena!

– Jag ser verkligen fram emot att se ryttarna tävla på hemmaplan och mot ett så starkt internationellt startfält. Jag hoppas att vi kan bjuda på fler nya blågula framgångar och att vi får fira tillsammans med vår hemmapublik, säger Henrik Ankarcrona.

Totalt startar 18 hoppryttare under de fyrstjärniga tävlingarna. Det blir sex internationella hoppklasser under fyra dagar. Hoppningen startar redan på torsdagen 25 november med två internationella hoppklasser och den första klassen i Arena Youth Tour för juniorer och Young Riders. Med en biljett till torsdagens kvällsföreställning får man massor av hoppning eftersom man då också får tillgång till eftermiddagens ”Genrep”.

Under torsdagskvällen 25 november hyllas ridsportens medaljörer under en ceremoni i Friends Arena

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.