Foto Kim C Lundin, Privat

Träna med europamästaren – nytt koncept från Martin Fuchs och Paris Sellon

Världstvåan Martin Fuchs och hans flickvän Paris Sellon startar ett nytt företag, där de ska sälja hästar till USA men också ge sina amerikanska kunder möjlighet att träna med dem och följa med dem på tävlingar.

Regerande europamästaren Martin Fuchs från Schweiz och amerikanska hoppryttaren Paris Sellon lanserar nu sin egen business, Twin Flame Horses. ”Twin Flame” är ett uttryck som beskriver den perfekta partnern och deras affärsidé är att hitta kundens perfekta häst, perfekta partner. De båda är ett par men blir nu också kompanjoner.

– Paris och jag pratade om Kalifornien, först om att ge lite clinics där och sedan tänkte vi att vi kunde göra affärer där, säger Martin Fuchs till Phelps Sports. Vi började genast tänka på hur vi kunde starta vårt eget företag, tänka på var vi kunde köpa hästar som vi tyckte om och skicka dem till USA för att hitta en ny ägare.

Paris kommer från södra Kalifornien och tävlar själv framgångsrikt. Hon vet vilken typ av hästar som passar den amerikanska ridstilen.
– Eftersom Martin och jag reser över hela Europa och ser många hästar kan vi välja ut vilka hästar vi kan erbjuda våra kunder i USA.

Paret har redan börjat leta efter de första hästarna. När de har handplockat ett gäng hästar kommer de att ta hem dem till Team Fuchs för att ge dem en prövotid och försäkra sig om att de passar för den amerikanska marknaden innan de börjar sin resa där.

De kommer att samarbeta med Paris barndomsvän Mavis Spencer som är professionell ryttare i USA och kan tävla och presentera hästarna där.

I sitt företag kommer de också att arrangera clinics med Martin Fuchs i USA och ta emot ryttare för träning med Team Fuchs i Schweiz.

– Jag och Paris är verkligen en bra kombination. Jag tar med mig min professionella erfarenhet av den europeiska hästmarknaden när vi letar hästar och Paris vet exakt vad vi letar efter, säger Martin Fuchs till Phelps Sports.

– Vi kommer också att erbjuda våra amerikanska kunder att komma och vara hos oss i Europa över sommaren, vi erbjuder en lösning där de kan vara baserade hos oss, följa med oss på tävlingar och träna med oss, säger Martin Fuchs till World of Showjumping.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.